Bayram Sabahı Dengeli Kahvaltı Yapın

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, Kurban Bayramı'nda et tüketiminin fazla olması nedeniyle bayram sabahı dengeli kahvaltı yapılmasını önerdi.

Bayram Sabahı Dengeli Kahvaltı Yapın

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, Kurban Bayramı'nda et tüketiminin fazla olması nedeniyle bayram sabahı dengeli kahvaltı yapılmasını önerdi. Küçük,  ayrıca, kesilen kurban etinin en az 24 saat bekletildikten sonra yenilmesi gerektiğini belirtti.

Kurban Bayramı'nda, kurbanın kesilmesi kadar etin tüketiminin de önemli olduğunu söyleyen Medicana Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, bayramda güne dengeli bir kahvaltıyla başlanmasını önerdi. Küçük, "Bayram boyunca kırmızı et tüketimi çok fazla olacağı için, sabah kahvaltısında protein alımı azaltılarak, dengeli bir kahvaltı ile güne başlanması doğru olacaktır " dedi.

'MİDE,BAĞIRSAK PROBLEMİ OLANLAR ÖZELLİKLE DİKKAT ETMELİ'



Tuğba Küçük, sabah kesilen kurban eti kavurmasının kahvaltıda yenilmemesini tavsiye etti. Kurban kesildikten sonra etin 24 saat dolapta bekletilerek tüketilmesinin daha doğru olduğuna dikkat çeken Küçük,  "Et dinlendirilmeden pişirildiğinde yeterince yumuşamadığı için yedikten sonra hazımsızlık ve şişliğe neden olacaktır. Özelikle de mide, bağırsak problemi yaşayan kişilerin kesinlikle bu kurala dikkat etmesi gerekmektedir " diye konuştu.

Sağlık açısından en doğru pişirme yönteminin haşlama veya ızgara türü olduğunu vurgulayan Tuğba Küçük, "Etin pişerken ateşe yakın olması hem kanserojen öğelerin oluşumuna neden olur hem de B1, B12, folik asit gibi vitaminlerin kaybına yol açar. Ateşten uzak tutulması gereken etin içinin ve dışının iyi pişmiş olması da çok önemlidir. Etlerin çiğ veya az pişmiş olması, yeme kalitesini düşüreceği gibi, besin zehirlenmelerine de yol açabilir. Etleri pişirirken ayrıca yağ eklenmemelidir. Et, zaten içerisinde yüksek miktarda yağ içerir " dedi.

HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARILMAMALI



Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, Kurban Bayramı'nda kalp ve damar hastalarının da dikkatli olması gerekitğini belirtip, şunları söyledi:

"Ette bulunan yüksek miktardaki doymuş yağ, kandaki kolesterol seviyesini yükseltir ve koroner kalp rahatsızlıklarına davetiye çıkartır. Özellikle tansiyon, diyabet (şeker hastalığı) ve kalp hastalığı olan kişilerde fazla et tüketimine bağlı olarak; yağ alımlarının artması, çarpıntı, tansiyon veya kan şekeri değerlerinin yükselmesi gibi ciddi sağlık sorunları oluşabilir. Yağ ve proteinden zengin, posa içeriği düşük olan etin sindirimi, diğer besin gruplarına göre daha zordur. "

 

17.8.2018 - 34715



İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
Süt seçiminde bunlara dikkat; doğru tüketimi önemli
Süt seçiminde bunlara dikkat; doğru tüketimi önemli
Kansere yol açıyor: Olestra içeren ürünlerden uzak durun
Kansere yol açıyor: Olestra içeren ürünlerden uzak durun
Ramazanda tüketimi artan hangi besin ne kadar faydalı?
Ramazanda tüketimi artan hangi besin ne kadar faydalı?
Glutatyon tedavisi, yaşlanma karşıtı uygulamaların ön sırasında
Glutatyon tedavisi, yaşlanma karşıtı uygulamaların ön sırasında
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Sağlık Video Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Topuk Dikeni Nasıl Oluşur?
Topuk Dikeni Nasıl Oluşur?

 

[Hata Bildir]