| 
                                                     Sonbaharda, güneşin bıraktığı izleri azaltmak ve cildi soğuk kış günlerine  hazırlamak mümkün. Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri'nden Dermatolog Uzm.  Dr. Eylem Acar, sonbaharda alınacak vitamin ve minarellerin cildi rahatlatacağını söyledi.  Acar,  "A,C,E vitaminleri taze havuç, kayısı ve domateste bolca bulunan Beta  Karoten'i tüketmek çok önemlidir. Bu vitaminlerin antioksidan değerleri çok  yüksektir ve güneşin cilde verdiği zararlarla savaşıp cilt hasarlarını onarır "  dedi.
  Güneşli günlerin sona ermek üzere olduğu bugünlerde, yaz boyunca güneşten,  denizden, klorlu havuz sularından yıpranan cildimiz, bakıma ihtiyaç duyuyor.
  Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri'nden Dermatolog Uzm. Dr. Eylem Acar,  yaz mevsiminde güneş ve deniz sonrası cildin kaybettiği su ve nemin sonbaharda  yerine konması gerektiğini ifade etti. Eylem Acar, şunları söyledi:  "Cilde  mineral içeriği yüksek tonikler ve yüksek su içeriği olan nemlendiriciler  uygulanmalı. Ciltteki nem oranı özellikle mevsimsel geçişlerde çok önemlidir.  Çünkü yazın cildimiz UV ışınlardan etkilenir ve sonbahar gelince kararmış,  bronzlaşmış, kurumuş ve kırışmış olur. Havaların giderek soğumasıyla birlikte  cildin içerdiği su miktarı aniden düşer. " 
  Cildi yenileyen besinler
  Dr. Eylem Acar, sonbahar ve kış aylarında da güneş koruyucu ürünler  kullanılmaya devam edilmesi konusunda uyarıda bulundu. Gün ışığının olduğu her  mevsimde ve saatte cildin UV ışınlarına maruz kaldığını ve yaşlandığı hatırlatan  Dr. Eylem Acar, cildi yenilemek ve yaşlanmayı yavaşlatmak için gerekli  vitaminlerin bulunduğu gıdaları şöyle sıraladı: 
  - A vitamini: Karaciğer, yağ, süt, peynir, yumurta sarısı 
  - E Vitamini:  Bitkisel yağlar.
  - C Vitamini: Maydanoz, çilek, limon, domates,  semizotu
  - Karotenoidler: Beta karoten Ispanak, marul, lahana, brokoli, kavun,  şeftali, havuç, kayısı
  - Lutein: Yeşil Yapraklı sebzeler, yumurta  sarısı, hayvani yağlar
  - Likopen: Domates, karpuz, kırmızı  greyfurt
  - Kuersetin: Elma, üzüm, limon, domates, soğan, marul, brokoli,  karalahana, pamuk tohumu, çay, kırmız şarap gibi içecekler, ginko biloba,  zeytinyağı, propolis
  - Omega-3-Çoklu doymamış yağ asidi: Balık  yağı
  - Resveratrol: Üzüm kabuğu, yer fıstığı, kırmızı şarap, dut
  - Çay  polifenolleri: Yeşil çay
 
  
                                                    24.9.2013  - 13287 
                                                 |