Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?

Doğal ilaç olarak kullanılabilen ham bal, soğuk kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücudu zinde tutuyor.

Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?

Son dönemde satışları artan sahte bal, bağışıklık sistemini çökerterek, diyabet gibi kronik hastalıkların oluşmasını tetikliyor. Gerçek balın tadının damakta 15-20 saniye kaldığı bilgisi veriliyor.

Doğrudan arı kovanından elde edilen ve herhangi kimyasal işleme uğramayan ham bal, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra, mide rahatsızlıkları, kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon ve kansızlığı da önleyerek, vücudu dinç ve zinde tutuyor. Ancak son dönemlerde artan sahte bal satışları ile tüketicilerin sağlığı tehlikeye girdi. Sağlık açısından birçok zararı bulunan sahte bal, bağışıklık sistemini çökerterek, özellikle diyabet ve tansiyon hastaları için ciddi riskler oluşturuyor.

Bir Tatlı Kaşığı Ham Bal Şifa Veriyor

Vücuda yüksek dozda şeker yüklemesi yapan sahte balın, bağışıklık sistemine zarar vererek, diyabet ve tansiyon hastalarında birçok yan etkiye neden olduğunu söyleyen Honeyci Markasının Kurucusu ve Bal Uzmanı Ahmet Bağran Aksoy; "Hiçbir ısıl işlem görmemiş ham bal içerdiği vitamin, mineral ve aminoasitler ile bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek koruyor. Ham balı kararında yemek, diyabet hastalarına bile dokunmaz. Diyabet hastasının yediği bir tatlı kaşığı bal, ona şifa verir. " dedi.

Sahte Bal, Kansere Kadar Götürür

Sahte balın kişiyi kansere kadar götürebileceğinin altını çizen Aksoy, "İçine mısır şurubu katılması sebebiyle sahte bal, diyabet hastalarını komaya dahi sokabilir. Ayrıca, kanser hücreleri şekeri çok seviyor. Dolayısıyla sahte balın bağlantılı olarak vücudumuza birçok zararı bulunuyor. " ifadelerini kullandı.

Tadı Damağınızda Kalıyorsa Gerçek Baldır

Sahte bal ile gerçek balın nasıl ayırt edilebileceği konusunda ipucu veren Aksoy, "Laboratuvarda tahlil yaptırılarak ya da balı bilen ve bu işin uzmanı olan kişiye tattırarak balın gerçek olup olmadığı anlaşılabilir. Gerçek bal, kristalize olur ve donar. Ayrıca, balı yedikten sonra tadı 15-20 saniye daha damağınızda kalıyorsa, o bal gerçek baldır. " dedi.

23.2.2017 - 25974



İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
Süt seçiminde bunlara dikkat; doğru tüketimi önemli
Süt seçiminde bunlara dikkat; doğru tüketimi önemli
Kansere yol açıyor: Olestra içeren ürünlerden uzak durun
Kansere yol açıyor: Olestra içeren ürünlerden uzak durun
Ramazanda tüketimi artan hangi besin ne kadar faydalı?
Ramazanda tüketimi artan hangi besin ne kadar faydalı?
Glutatyon tedavisi, yaşlanma karşıtı uygulamaların ön sırasında
Glutatyon tedavisi, yaşlanma karşıtı uygulamaların ön sırasında
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]