Şeker Yerine Kullanılabilecek Doğal Alternatifler

Şeker Yerine Neleri Tüketebiliriz? Şeker alternatifi olarak tüketebileceğimiz besinler, hem sağlımızı korumaya yardımcı olacak hem de şeker krizimizi karşılayarak mutfaklarımızda rahatlıkla kullanabileceğiz.

Şeker Yerine Kullanılabilecek Doğal Alternatifler
Şeker Yerine Neleri Tüketebiliriz?

Şeker alternatifi olarak tüketebileceğimiz besinler, hem sağlımızı korumaya yardımcı olacak hem de şeker krizimizi karşılayarak mutfaklarımızda rahatlıkla kullanabileceğiz. Günlük hayatımızda tükettiğimiz yiyeceklerde elde edilen fazla şeker kullanımı vücudumuzda doğrudan yağa dönüşüyor. Doğal alternatifler nelerdir? Şeker yerine ne kullanılmalı? Beslenme uzmanlarının söylediği en temel şeylerden biri de şekerden vazgeçerek doğal alternatifleri tercih etmemiz gerektiği. Şekerin sağlığımız açısından pek de faydalı olmadığını bilsek de çoğu zaman tatlı krizleri yaşıyoruz. Bu zamanlarda tatlılardan vazgeçmekte ise epey zorlanıyoruz.
Şeker, vücudumuza açlık ve tokluk hissini düzenleyen hormonlarla etkileşime girer. Bu artan kalori, kilo alımına yol açabilir.Ayrıca, insülin ve yağ depolanmasına neden olan metabolizmaya zarar verir. Aslında, birçok çalışma şeker ve obezite arasında güçlü bir bağlantının olduğu sonucuna ulaşmıştır. Basitçe söylemek gerekirse, en çok şeker tüketen kişilerin, en az tüketenlerden daha fazla kilolu veya obez olma olasılığı daha yüksektir. Şeker endüstrisi, şekerin sağlık üzerindeki etkileri hakkınca kamuoyunu değiştirmek için aktif olarak mücadele etmesine rağmen, bugün şekerlerin hemen hemen her organ sistemini etkilediğini biliyoruz. Bu yüzden sizlere doğal şeker ve tatlandırıcı önerilerimiz var! Şeker, mineral eksikliklerine yol açabilir! Krom, bakır, çinko ve magnezyumun hepsi şeker metabolizması ile tükenir. Yüksek kan şekeri, böbrek hastalığı olan biri için önemli bir risk faktörüdür. Şeker, böbreklerdeki mikrovasküler damarlara zarar verir ve  tansiyon, sıvı dengesi atılımının düzenini etkileyebilir.

NHS(Ulusal Sağlık Hizmeti) kurallarına göre, şeker kullanımı her gün yiyecek ve içeceklerden aldığınız enerjinin veya kalori miktarının % 10'undan fazlasını oluşturmamalıdır. BAL
Bal doğal bir üründür, bol miktarda değerli besin içerir ve dünyadaki en eski tatlandırıcılardan biri olarak kabul edilir. Çiçek nektarını toplayan, basit şekerleri içine ayıran ve sonra peteklerde saklayan arılar tarafından üretilir. AGAV ŞURUBU Agav şurubu olarak da bilinen agave nektarı, Meksika'da bulunan agave bitkisinin meyvesinden üretilir. Agav şurubunun tadı bal'a benzer fakat daha ince bir kıvama sahiptir. HİNDİSTAN CEVİZİ ŞEKERİ Yapısında yüksek enerji bulundurmasına rağmen, hindistancevizi şekerinin glisemik endeksi düşüktür ve saf şeker formuna sahiptir. Aynı zamanda normal şekerden çok daha lezzetlidir. AKÇAAĞAÇ ŞURUBU Şeker, akçaağaç ağacından çıkarılan akçaağaç şurubu ( "sıvı altın " olarak da bilinir) krep yapımlarında oldukça lezzetlidir. Aynı zamanda çaydaki şekere iyi bir alternatiftir. PİRİNÇ MALT ŞURUBU Pirinç malt şurubu, kahverengi pirinçten elde edilen bir tatlandırıcıdır. Pirinç malt şurubunu yapmak için, nişasta molekülerini parçalamak üzere enzimler eklenir, daha sonra şurup halini alıncaya kadar pişirilir. Karışım bal'a benzer bir kıvam alır. Yemek yaparken kullanacağınız tariflerinizde, şeker yerine pirinç malt şurubunu tercih edebilirsiniz. Fakat, her fincan şeker yerine 1 ¼ fincan pirinç malt şurubu ekleyin. pirinç malt şurubu, günlük hayatımızda kullandığımız beyaz şeker kadar tatlı olmadığı biraz daha fazla kullanmanız gerekebilir.

25.7.2018 - 34284





İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
Ramazanda tüketimi artan hangi besin ne kadar faydalı?
Ramazanda tüketimi artan hangi besin ne kadar faydalı?
Glutatyon tedavisi, yaşlanma karşıtı uygulamaların ön sırasında
Glutatyon tedavisi, yaşlanma karşıtı uygulamaların ön sırasında
Natürel sızma zeytinyağı alzheimer
Natürel sızma zeytinyağı alzheimer'e karşı koruma sağlıyor
İzmir
İzmir'deki baskında kaçak sakatat ve pişmiş kelle ele geçirildi
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Bitkiler Sağlıklı Yaşlanmayı Destekliyor
Bitkiler Sağlıklı Yaşlanmayı Destekliyor
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]