Siyah ve Çekirdekli Üzüm Daha Faydalı

Ar-Ge çalışmalarıyla üzüm ve üzüm ürünlerinin sağlığa yararlı özellikleri ortaya çıktı. Çekirdekli üzüm tüketmelisiniz.

Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Gıda Teknolojileri Bölüm Başkanı Gülcü: - "Üzümde bulunan ve sağlık açısından faydalı dediğimiz maddelerin önemli bir bölümü, çekirdeğinde ve kabuğunda karşımıza çıkıyor "- "Kabuk bileşimi değerlendirildiğinde siyah üzüm çeşitleri, beyaz çeşitlere oranla zengin içeriğe sahip " Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Gıda Teknolojileri Laboratuvarı'nda gerçekleştirilen bilimsel çalışmalarla üzüm ve üzüm ürünlerinin sağlığa faydalı özellikleri araştırılıyor. Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Gıda Teknolojileri Bölüm Başkanı Mehmet Gülcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, laboratuvarda özellikle üzümün gıda açısından özelliklerini değerlendirdiklerini söyledi.Laboratuvardaki çalışmalar kapsamında, üzüm çeşidinden elde edilen ürünleri incelediklerini ve üzerinde çeşitli araştırmalar yaptıklarını belirten Gülcü, "Ana çalışmalarımızdan biri resveratrol (antioksidan maddesi) ve bu maddeyi sıvı kromatografi sistemiyle belirliyoruz. Üzümlerin hasat dönemine, tanelerinden numuneler alıyoruz. Bu numunelerimizi laboratuvarımızda çekirdeği, kabuğu ve meyve eti ayrı olacak şekilde inceliyoruz " diye konuştu.

"Üzümü çekirdeği ile tüketmeli "

Gülcü, laboratuvarda yaptıkları çalışmalarda önemli ön bulgular elde ettiklerini söyledi.Üzümün kabuğu ve çekirdeğinde yararlı maddeler olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Gülcü, şöyle devam etti: "Üzümde bulunan ve sağlık açısından faydalı dediğimiz maddelerin önemli bir bölümü çekirdeğinde ve kabuğunda karşımıza çıkmaktadır. Meyve eti bu maddeler bakımından zayıf. Tavsiyem, üzümün çekirdekleriyle tüketilmesi ve bunun alışkanlık haline getirilmesi. Yine kabuğu bu maddeler bakımından oldukça zengin bir içerik ihtiva ediyor. Ayrıca gördük ki özellikle kabuk bileşimi değerlendirildiğinde siyah üzüm çeşitleri, beyaz çeşitlere oranla zengin içeriğe sahip. "Gülcü, üzümün, üzüm ürünlerine dönüşürken sağlığa faydalı bileşenlerinde meydana gelen değişimi de incelediklerini ve sonuçları üretici ve tüketicilerle paylaşacaklarını kaydetti. 

31.3.2015 - 17107





İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
Sağlığınız için haftada iki kez kırmızı et tüketin
Sağlığınız için haftada iki kez kırmızı et tüketin
Çocuklarına inat 41 kilo veren Cuma dede, sağlığına kavuştu
Çocuklarına inat 41 kilo veren Cuma dede, sağlığına kavuştu
Günde bir avuç vişne ödem atmaya yardımcı oluyor
Günde bir avuç vişne ödem atmaya yardımcı oluyor
Dondurmanın hiç bilmediğiniz faydaları
Dondurmanın hiç bilmediğiniz faydaları
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Bitkiler Sağlıklı Yaşlanmayı Destekliyor
Bitkiler Sağlıklı Yaşlanmayı Destekliyor
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]