Tahıl Tüketenler Daha Çok Yaşıyor

ABD'de 26 yılda tamamlanan bir araştırmaya göre yulaf, tam buğday, esmer pirinç ve diğer tahıl tüketenler daha uzun ve sağlıklı yaşıyor.

Tahıl Tüketenler Daha Çok Yaşıyor

 Harvard Üniversitesi'nden uzmanlar yaptıkları araştırmada her gün düzenli olarak yulaf lapası, tam buğday, kabuklu esmer pirinç ve diğer tahıl ürünlerini tüketenlerin diğerlerine oranla daha uzun ve sağlıklı yaşadıklarını ortaya çıkardı.

Çalışma 1984 ila 2010 arasında 74 bin 341 kadın ve 1986 ila 2010 yıllarında 43 bin 744 erkek üzerinde yapıldı. Çalışmaya başında sağlıklı olan tüm katılımcılar kalp hastalıkları veya kansere yönelik hiçbir belirti taşımıyordu. Araştırmanın sonunda tam tahılların kalp krizi riskini ve kalp hastalıklarından kaynaklanan ölüm oranlarını düşürdüğü görüldü. Günde 33 gram kabuklu tahıl yenildiğinde erken ölüm vakaları yüzde 9 oranında azalıyor ve kalp krizinden ölme riskini yüzde 15 düşürüyor. Temel yağ asitleri olan omega-6 ve omega-3 içeren bu besinlerin sadece kalbe değil cilde de iyi geldiği belirtiliyor. Bu nedenle kuru cilt sorunu için de tam tahıl ürünleri öneriliyor. Ancak uzmanlar araştırmada, tahıl yemenin kanserden ölme riskini düşürdüğü sonucu çıkmadığını belirtiyor. Tam tahıllı gıdalar kalbi, kan şekerini ve insülin seviyesini düşürerek koruyor. Bu nedenle tahıllar diyetlerde ve kilo kaybında etkili. Araştırmayı gerçekleştiren uzmanlar, çalışmanın sonuçlarının günümüzde diyetler için tam tahılların önerilmesinin doğru olduğunu kanıtladığını ve tam tahılların kronik hastalıkları engellemeye yardımcı olduğunu söyledi.


'TAHILDAN VAZGEÇMEYİN' 

İngiltere Kalp Vakfı'ndan Victoria Taylor yüksek lif miktarına sahip yiyeceklerden vazgeçilmemesi gerektiğini belirtiyor. Taylor ayrıca araştırmadan çıkan sonucun sadece tam tahıllı besinler tüketmenin değil, başka sağlıklı yaşam faktörlerinin de etkili olabileceğini söylüyor: "Tüm tahıllı gıdalar tüketen insanlar daha sağlıklı bir yaşam tarzını devam ettirme eğilindeler. Bu nedenle araştırmada kalp hastalıklarına yakalanma riskinin düşmesi sadece tam tahıllı ürünleri yiyerek değil, başka sağlıklı davranışlar sayesinde gerçekleşmiş olabilir. " 

Kaynak: Sabah

9.1.2015 0 - 16304



İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
İlaç kullanırken tüketilen besinlere dikkat
İlaç kullanırken tüketilen besinlere dikkat
Yazın tüketilen içeceklere dikkat: Aşırı sıcak vücutta elektrolit kaybına yol açıyor
Yazın tüketilen içeceklere dikkat: Aşırı sıcak vücutta elektrolit kaybına yol açıyor
Diyabet hastalarına dondurma yerken porsiyon uyarısı
Diyabet hastalarına dondurma yerken porsiyon uyarısı
Aç kalarak kilo vermeye çalışmak hastalıklara davetiye çıkarıyor
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]