Kilo Vermenin En Basit 18 Yolu!

Hala tatile çıkmadıysanız ya da bir an evvel kilo vermeniz gerekiyorsa, sizin için hazırladığımız bu yazı belki derdinize derman olabilir!

Kilo Vermenin En Basit 18 Yolu!

Düşündüğünüzün aksine, kilo kaybı için ille de saatlerce spor yapıp kan ter içinde kalmanıza gerek yok. Şimdi size vereceğimiz önerileri yaşam tarzınıza adapte edebilirseniz, uzun zamandır düşlediğiniz o 'ince ve fit' halinize kavuşabilirsiniz.

Daha küçük tabak

Büyük yemek tabaklarının her zaman durduğu yere bu sefer daha küçük olan tatlı tabaklarını koyun. Yemek hazır olunca eliniz otomatik olarak tatlı tabağına gitsin ve servisi bu tabaklarda yapın. En az 1/3 oranında daha az kalori almış olacaksınız.

İkameler

Haftada iki kez kırmızı et yerine balık ya da tavuk yemeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Somon gibi yağlı balıklar kalp sağlığınız için son derece faydalı Omega-3 yağ asitlerini içerir. Ayrıca, yapılan bir araştırmaya göre, öğle yemeğinde kırmızı et yerine balığı tercih etmiş bir kişi, ortalama olarak akşam yemeğinde %11 daha az kalori alıyormuş.

Biraz da yürümeli, öyle değil mi?

Bir başka araştırmaya göre de oturduğu mahalle yürüyüş yapmasına müsait olanların beton bloklar arasında kaybolmuş ve yürüyüş için elverişli bir çevreye sahip olmayanlara kıyasla ortalama 3 kg daha zayıf oldukları belirlenmiş. Ayrıca, 11.000 kişi üzerinde yapılan farklı bir araştırmada da daha fazla araç kullanmaya meyilli olan kişilerin bel çevresi ile araç kullandığı zaman dilimi arasında doğru bir orantı bulunuyor.

Acıkınca yemek yerine, planlı ve programlı yemek

Uzmanlar, özellikle de orta yaşlara gelindiğinde 'acıkınca yemek' yerine belli ve aynı saatlerde yemenin çok daha sağlıklı olduğu düşüncesinde hemfikir. Saat 13:00'ü gösteriyor ve daha pek acıkmadınız diye ikinci tabağınızı yemek zorunda değilsiniz. Hatta yemeğin yanında ekmek yemezsiniz, olur biter...

Bazen de pazara çıkın

Evet, hızlı bir yaşamın parçasıyız hepimiz. Süpermarkete gidip sepetimizi hızlıca doldurup türlü promosyonlardan da yararlanarak akıllı bir iş yapıyoruz, öyle değil mi? Acaba? Taze sebze ve meyveler için belki süpermarket alışverişi size cazip geliyor ama o ışıltılı raflarda duran cips, şeker, meşrubat ve benzeri ürünleri de farkında olmadan sepete atıyor olmayasınız? Siz değilseniz bile 'eşiniz' sepeti yaramaz çocuklar gibi çaktırmadan doldurmasın sağlıksız ve kalorili atıştırmalıklarla. Bazen de semt pazarına çıkın. Açık havada, taze ve nispeten daha ucuz sebze ve meyveleri seçme, 'pazarlık' yapma şansına da sahipsiniz. Üstelik en önemlisi; semt pazarı, sağlıksız gıdaları satın almanızı önlemiş olacak.

Alarmınızı bu kez 'spor' için kurun

Sadece sabah erken kalkmak için değil de antrenman ya da spora gidiş saatiniz için de alarm kurun ve bu saatlere uymaya özen gösterin. Haftalık programlarla başlayın, daha sonra alışınca aylık programlara geçiş yapabilirsiniz.

Ev içinde daha fazla hareket

Günde 10 dakika, haftada yedi gün ev içerisinde bir aktivite yaratın kendinize. Mutfak dolaplarının üzerini temizlemekten çöpü kapı önüne değil de dışarıdaki çöp tenekesine götürmeye kadar. Hadi ama, isterseniz mutlaka bir şeyler bulursunuz!

Güne lifli gıdalarla başlayın

Araştırmalar gösteriyor ki sabah saatlerinde lifli gıdaları daha fazla tüketmeyi alışkanlık haline getiren bir kişi uzun vadede bunun karşılığını çok daha fit bir vücuda kavuşarak görüyor. İlk etapta meyveli müslileri deneyebilirsiniz.

Sık ama az yemek

Hep söylenir, ama doğruluk payını siz de biliyorsunuz. Günde 3 büyük öğün yerine 5 ya da 6 öğün yemek yiyebilirsiniz. Kan şekeri seviyeniz daha dengeli olacak, vücudunuz daha az yağ depolamaya meyilli hale gelecek.

Yediğiniz yemeğe odaklanın!

Kaşığı ya da çatalı ağzınıza götürürken yavaş olun ve arada bir kendinizi yoklayın, 'çok mu yedim ya da karnım doydu da sırf zevk veya güzel tatlar için mi devam ediyorum' diye. Kendinizi rahat bırakmayın, düşünün hangi yiyecekten ne kadar yiyorsunuz diye... Hani derler 'lokmamı mı sayıyorsun?' diye, siz gerçekten de yemek yerken aynaya bakın (sanal bir ayna da olabilir) ve kendi 'lokmalarınızı' sayın!

Şifalı otlar

Tuz, tereyağı veya peynir yerine yemeğiniz tat versin diye türlü bitkilerden ekleyebilirsiniz. Böylece daha lezzetli ve düşük kalorili beslenmiş olursunuz.

Saat akşam 8'den sonra hiçbir şey yemeyin.

Sabah 'aç' kalkacak ve kahvaltı edeceksiniz. Gerisi zaten tamamen sağlıklı bir döngü. Akşam yememek, sabah aç kalkmak! İşte parolamız bu!

Şeker faktörü

Her gün 5 bardak sıcak içecek içiyorsanız ve her birine ortalama 2 küp şeker ilave ediyorsanız bu satırların devamındaki basit bir 'hesabı' da görmezden gelmemelisiniz. Günde 10 adet küp şeker (üstelik sadece sıcak içeceklerden) ayda 300 adet, yılda 3.650 adet demek. 30 yıl boyunca sıcak içeceğinize küp şeker atarsanız, hayatınıza ekstradan 100.000 küp şeker atmış olursunuz.

Ödül sistemi

Bütün hafta diyetinize sadık kaldınız, iradenizi konuşturdunuz. Hafta sonu ödülü hak ediyorsunuz, evet ama 'yiyecek veya içecek' herhangi bir şey ile değil! O devir artık kapandı maalesef. Tüm hafta düzgün beslenmek, sonra hafta sonu ödül diye 1,5 porsiyon 'yağlı' iskenderi götürmek... Bunun yerine 'sinema, tiyatro, pahalı bir konser ya da şehir dışına yapılacak bir kaçamak ile' de pekâla ödüllendirebilirsiniz kendinizi.

Gözünüzü 'ödülden' ayırmayın!

Vereceğiniz 5-6 kilonun ardından içine rahatlıkla sığabileceğiniz, kendinizi içinde gerçekten muhteşem hissettiğiniz o elbise var ya... Giyilmek için sizi bekliyor! Yeter ki isteyin ve buradaki önerilerimizi can kulağıyla okuyun.

Kiraz, böğürtlen, vişne...

Michigan Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada kurutulmuş kiraz tozuyla beslenen farelerin bel çevrelerindeki yağların üç ay içerisinde ortalama olarak %17 azaldığı saptanmış. Yani bu, şu demek oluyor ki; koyu renkte olan ve antioksidanlarca zengin olan kiraz ve böğürtlen gibi meyveler uzun vadede kilo verme açısından gayet başarılılar.

Tuza 'elveda' deme zamanı

Sodyum, vücudumuzdaki sıvı dengesini sağlayan, oldukça önemli bir element fakat bazılarımız gereğinden fazla tüketiyor. Düşünün ki bir çay kaşığı tuzda 2-3 miligram tuz var ki Amerikan Kalp Derneği'nin öngördüğü günlük tuz tüketimi miktarı sadece 0,8 miligram!

Yeşil çay gerçeği

Günde bir kutu şekerli meşrubat yerine bir fincan yeşil çay ya da papatya çayı içmeniz bile üç ay içerisinde bel çevrenizi % 7,7 oranında azaltabilir. Bununla ilgili yapılan araştırma sonuçları öyle diyor.

 

30.7.2012 - 11149



İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
Migren Tedavisi
Migren Tedavisi
1 yılda 10 kilo!
1 yılda 10 kilo!
Glütensiz diyette kardiyovasküler riske dikkat
Glütensiz diyette kardiyovasküler riske dikkat
İnce ve fit görüneceğim derken sağlığınızdan olmayın!
İnce ve fit görüneceğim derken sağlığınızdan olmayın!
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Sağlık Video Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Topuk Dikeni Nasıl Oluşur?
Topuk Dikeni Nasıl Oluşur?

 

[Hata Bildir]