Kızartmak Haşlamaktan Daha Sağlıklı

İspanyol araştırmacılar, sebzeleri zeytinyağı ile soteleyerek pişirmenin, içindeki antioksidanları artırdığı, pişirme sırasında yağdaki fenollerin sebzelere geçerek kanser ve diyabet gibi hastalıkları önlediğini açıkladı.

Kızartmak Haşlamaktan Daha Sağlıklı

İspanyol araştırmacılar, sebzeleri zeytinyağı ile soteleyerek pişirmenin, içindeki antioksidanları artırdığı, pişirme sırasında yağdaki fenollerin sebzelere geçerek kanser ve diyabet gibi hastalıkları önlediğini açıkladı.

Granada Üniversitesi’nde yapılan araştırmada patates, domates, patlıcan ve kabak sızma zeytinyağı ile kızartıldı; yağ ve su içeren bir karışımla haşlandı. Nem, yağ, fenol içeriği seviyeleri, antioksidan kapasiteleriyle birlikte pişirme öncesi ve sonrası ölçüldü. Sızma zeytinyağında kızartmanın, besindeki antioksidan ve fenol seviyesini artırdığı saptandı.

Ancak uzmanlar, yağda kızartmanın olumsuz yanının alınan kaloriler olduğuna da dikkat çekti.

3.9.2016 1 - 22848



İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
Sirkadiyen beslenmede en önemli faktör zaman
Sirkadiyen beslenmede en önemli faktör zaman
Süt seçiminde bunlara dikkat; doğru tüketimi önemli
Süt seçiminde bunlara dikkat; doğru tüketimi önemli
Kansere yol açıyor: Olestra içeren ürünlerden uzak durun
Kansere yol açıyor: Olestra içeren ürünlerden uzak durun
Ramazanda tüketimi artan hangi besin ne kadar faydalı?
Ramazanda tüketimi artan hangi besin ne kadar faydalı?
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]