Yemek yaparken kulland���m�z kaya tuzunun �zellikleri nas�l olmal�d�r?
|
|
|
|
|
|
Tuz(Sodyum klor�r-NaCl) vazge�ilmez bir besin katk� maddesidir. �nsanlar�n kan�nda ve h�cre �zsular�nda belirli bir konsantrasyonda (deri�imde) tuz bulunmas� hayati �nem ta��r. Aralar�nda yar� ge�irgen bir zar bulunan iki s�v� aras�nda madde al��-veri� olur. Al��-veri�in y�n� deri�imi �ok olan maddenin, deri�imi az olan tarafa ge�mesi �eklinde olur. Bu olaya osmoz denir. Osmoz canl�lar�n ya�am� i�in olmazsa olmazlardand�r.
�rne�in, kan kaybeden bir insana su vermezler, Damardan Tuzlu su (serum izotonik) verirler, bu serum 1000 gram�nda 9 gram tuz i�eren bir ��zeltidir. Kan�m�zda belirli oranda tuz bulunmas� ald���m�z besinlerin emilimi ve h�crelere ta��nmas� i�in gereklidir. Bu nedenle her g�n belirli miktarda tuz t�ketmek zorunday�z.
YEMEK YAPARKEN KULLANDI�IMIZ KAYA TUZUNUN �ZELL�KLER� NASIL OLMALIDIR?
Safir Tuz genel m�d�r� Murat Y�ld�z, kaya tuzu ile ilgili yapt��� a��klamada kesinlikle %100 saf ve do�al kaya tuzundan �retilen �r�nlerin tercih edilmesini belirtirken beslenmemizde kullanaca��m�z tuzun �u �� �zelli�i ta��mas� gerekti�ini de iletti,
TEM�Z B�R KAYNAKTAN ALINMALI
Kaya tuzu, milyonlarca y�l �nce do�an�n tertemiz oldu�u bir zamanda olu�mu�, �zerinde birikmi� toprak tabakas� alt�nda, hi� kirlenmeden korunmu�tur. En temiz tuz kayna��d�r. Deniz ve g�l tuzlar� gibi a��r metaller ve benzeri maddeler i�ermez.
�OK �Y� �EK�LDE RAF�NE ED�LMEL�
Safir Tuz Fabrikas�, T�rkiye’nin en eski kaya tuzundan rafine tuz �reten fabrikas�d�r. Teknolojisini s�rekli yenileyerek �retimini s�rd�rmektedir. Rafine etti�i tuz %100 kaya tuzu mineralidir.
H�JYEN�K KO�ULLARDA AMBALAJLANMALI
Yine bu tuzlar el de�meden sa�l�kl� ambalaj malzemeleri ile ambalajlanmaktad�r.
Yapt���m�z laboratuvar �al��malar�nda, kendi kaya tuzumuzun Himalaya tuzu ile ayn� �zellikleri ta��d��� kesinlikle kan�tlam��t�r.
7.6.2014 1 - 14752
|
|