Su ve Çorbadan Sonra 5 ile 10 Dakika İftara Ara Verin

Vücudun açlık durumuna alışması için 23 ile 02.00 arasında dinlendirin

Ramazan ayının ilk günlerinin vücudun alışma süreci olduğunu vurgulayan Diyetisyen Neslihan Yumakgil, su ve çorbadan sonra iftara 5-10 dakika mola vererek hazımsızlığın giderilebileceğini söyledi. Medical Park Elazığ Hastanesi Diyetisyeni Neslihan Yumakgil, Ramazan ayının ilk gününde beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Ramazan ayının ilk gününün vücudun alışma süreci olduğunu belirten Diyetisyen Neslihan Yumakgil, "Vücut çok susayacak veya acıkma hissiyatında bulunacak. Bu açlık hissiyatı durumunda iftar yaparken öncelikle bir bardak su içilmelidir ama ne kadar su içersek o kadar susuzluğumuz gidecek diye bir durum yok. 1 bardak su vücuda iyi gelecektir. Suyumuzu içtikten sonra çorba ile devam edilmelidir. Daha sonra iftara 5 yada 10 dakika ara vermeye çalışalım. O verdiğimiz ara midemizin hazımsızlığına iyi gelecektir. O verdiğimiz arada hazımsızlığı önlemek için rezene veya ıhlamur çayı içilebilir.Verilen aradan sonra çok ağır yağlı yiyeceklerden uzak durmamız gerekir " dedi.

"İftardan 2,5 saat sonra bir ara öğün yapın "

ilk günlerde hafif yiyecekler yenilmesi gerektiğini dile getiren Diyetisyen Yumakgil, "Etli, sebzeli yemeklerin yanında yoğurt tüketilebilir. İftarlarımızda bol yeşillikli salatamız olursa susuzluk hissiyatımız azalır. İftardan 2,5 saat geçtikten sonra bir ara öğün yapılmalıdır. Vücut Ramazan ayında tatlıya fazla ihtiyaç duyar. Ramazanda sütlü tatlılar tüketilmesi daha iyi olacaktır. Sütlü tatlıların pirinç ve şeker oranı az olanı tercih etmeye çalışmak gerekir. Tatlıların yanında bitki çayları tüketebiliriz " ifadelerini kullandı.

"Mutlaka sahura kalkılmalıdır'

Ramazan ayında vücudun açlık durumuna alışabilmesi için saat 23: 00 ile 02: 00 arasında dinlendirilmesi gerektiğini aktaran Yumakgil, "Mutlaka sahura kalkılmalıdır. Sahura kalkınca özellikle vücudumuzun ihtiyacı olan 2,5 litre suyun 1 litresini sahurda tüketmeye çalışmak gerek. Sahurda peynir, yumurta, tam buğday ekmeği gibi tok tutucu besinler tercih etmeye çalışalım. Ayrıca sahurda midemizin fazla rahatsız olmaması ve susuzluk hissiyatının olmaması için yağlı ve kızartmalardan uzak duralım "diyerek bilgi verdi.

26.5.2017 - 27333



İlgili Diğer Yazılar
Evde sıkıntıdan çok yememek için öneriler
Evde sıkıntıdan çok yememek için öneriler
Bağışıklığı güçlendirmenin 5 yolu
Bağışıklığı güçlendirmenin 5 yolu
Hindistan cevizi yağı faydaları ve Hindistan cevizi yağının sağlığa etkileri
Hindistan cevizi yağı faydaları ve Hindistan cevizi yağının sağlığa etkileri
Cihazla bölgesel zayıflama gerçekten mümkün mü?
Cihazla bölgesel zayıflama gerçekten mümkün mü?
Evde 5 dakikada doğal ilaç hazırlanabilir
Evde 5 dakikada doğal ilaç hazırlanabilir
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]