|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Zülal Yalçın, her dönem günlük beslenmeye eklenecek antioksidan içeriği yüksek sebze ve meyveler ile bağışıklık sisteminin güçlendirilebileceğini söyledi.
|
|
|
Nottingham Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, Her Derde Deva kakao Kakao içeriğinde antioksidan, magnezyum, demir, kalsiyum gibi birçok mineral ve vitamin barındırıyor.
|
|
|
Beslenme Uzmanı ve Diyetisyeni Ezgi Yaşar, kış aylarında gribal enfeksiyonlara yakalanmamak ya da güçlü bir şekilde atlatabilmek için bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğini belirtti.
|
|
|
Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, yeşil çayda antioksidan etkinin yanında teanin etkilerinin de öne çıktığını söylüyor.
|
|
|
Antioksidan, antibakteriyel ve iltihap söktürücü özelliği bulunan hünnap, aynı zamanda mide asidinin artmasını engelleyerek ülser hastalığına karşı korur.
|
|
|
Araştırmalarla faydaları desteklenmiş , faydaları saymakla bitmeyen antioksidan zengini narın kabuğu da sağlığınız üzerinde oldukça etkili.
|
|
|
C vitamini deposu, kuvvetli bir antioksidan olan Gilaboru'ya olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Gilaboru, özellikle kış aylarında yoğun olarak tüketiliyor.
|
|
|
Yaban mersini: Antioksidan açısından zengin bir içeriğe sahip... Bağışıklık sisteminizin ve beyin fonksiyonlarınızın gelişmesine yardımcıdır.
|
|
|
' Yogaya başladığı günden bu yana çeyrek asrı deviren, başına gelen bir hastalığını yenen 'Merih Kenet' Yin Yoga'yı Formsante dergisine anlattı.
|
|
|
Üzümün en önemli yararlarının başında, vücuda en fazla zarar veren serbest radikallerle mücadele eden antioksidan özelliği geliyor.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Gülünay; antioksidan yapıları ile bağışıklık sistemini güçlendiren, alternatif süt çeşitleri ile ilgili şu bilgileri verdi:
|
|
|
Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, bitkilerin hem sağlık hem de keyif için çay olarak kullanıldığını belirterek şunları söylüyor:
|
|
|
Bilim insanları tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre karalahana dışardan aldığımız kanserojen toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan kuvvetli bir antioksidan.
|
|
|
Günde bir bardak vişne suyu vücudun günlük antioksidan ihtiyacını karşılamaya yetiyor...
|
|
|
Beslenme Uzmanı İpek Ağaca, polifenoller antioksidan özelliğe sahip olduğunu; çevre kirliliği, sağlıksız beslenme, alkol ve sigara gibi vücuda zarar veren etkenlere karşı hücre direncini arttırdıklarını belirtti.
|
|
|
Antioksidan özelliği bulunan nar; içerdiği bazı maddeler sayesinde kolesterol ve eri dengeliyor, kalp sağlığını koruyor, kanser hücrelerinin gelişmesine engel oluyor.
|
|
|
KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kolaylı, "Meşe balı, fenolik bileşenleri yönünden zengin olup, 5 kat daha fazla antioksidan karaktere sahiptir" dedi.
|
|
|
Düşük kalorisine rağmen kuşkonmaz yüksek besin değeriyle hem antioksidan hem de afrodizyak görevi gören bir besin.
|
|
|
Tadı ve kendine has kokusu ile insanı kendine çeken şeftalinin sağlık açısından da birçok faydası var.
|
|
|
Selenyum vücudumuzda; nerede çalışır, ne iş yapar?
|
|
|
İdeal alkol tüketimi, ne boyutta olmalıdır? Mehmet Öz açıklıyor...
|
|
|
Yeşil çayda antioksidan özellik taşıyan (C vitaminindekinden daha olduğu düşünülüyor) polifenoller en yüksek orandadır.
|
|
|
Limon, yüksek C vitamini oranı sayesinde birdenbire yükselen tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur.
|
|
|
İngiltere'de yapılan bir araştırma, antioksidanların yaşlamanın önüne geçmede bir faydasının bulunmadığını gösterdi. Araştırmacılar, antioksidan ihtiva eden birçok krem ve vitamine boşuna avuç dolusu para harcandığını belirttiler.
|
|
|
Vücut hücreleri tarafından üretildiği gibi, gıdalarla da alınan bir grup kimyasal maddedir.
|
|
|
Antioksidan vitaminler içeren besinlerin alımına daha çok özen gösterin.
|
|
|
Her haliyle onlarca fayda sağladı, tadı damağımızda kaldı. Ebegümecigillerin bu harika çekirdeği kakao keyif ve mutluluğun ilacı oldu.
|
|
|
Kuşburnu bitkisinin gerek C vitamini ve gerekse bitki bileşenlerine bağlı olarak, kuvvetli antioksidan etkiye sahip olduğu deneysel çalışmalar ile gösterilmiştir.
|
|
|
Amerikan Kimya Birliği'nin araştırmasına göre, "polifenol" içeceklerde bolca mevcut. En çok ise kahvede var!
|
|
|
Antioksidan besinler; hücrelerimizi serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyan, serbest radikalleri süpüren besinlerdir. Antioksidan özelliği ile ön plana çıkan besin öğeleri beta karotenler, C vitamini, E vitamini, selenyum ve çinko ve Omega 3'lerdir.
|
|