 |
Sağlikli Beslenme ile Nasil Zayiflanir
|
|
 |
DİYARBAKIR'da bir TIR'da yapılan aramada, 5 ton kaçak kırmızı et ile sakatat ele geçirildi; sürücü ile işletmeciye toplam 18 bin 422 TL para cezası kesildi.
|
|
  |
Uzmanı uyardı, kırmızı et tüketirken ilaç kullanımına dikkat Kırmızı et ilaçlarla olumsuz etkileşime geçebiliyorİSTANBUL Sağlık beslenmenin bir parçası olan kırmızı et tüketimi, Kurban Bayramı'nda diğer günlere kıyasla artış gösterebiliyor.
|
|
  |
Diyetisyenlerden et tüketiminde porsiyon kontrolü uyarısı Kurban Bayramında et tüketimin artmasıyla birlikte günlük beslenme alışkanlarının dışına çıkılırken, kırmızı et dengeli tüketilmediği takdirde birtakım sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
|
|
  |
Bayramda et tüketimine dikkatKONYA - Kırmızı et tüketiminin arttığı Kurban Bayramında kalp damar hastalığı, obezite, diyabet ve böbrek rahatsızlığı bulunanların porsiyon kontrolüne dikkat ederek az yağlı et tüketmesi tavsiye edildi.
|
|
 |
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde herhangi bir sıkıntıya rastlanmazken, iş yeri sahipleri teşekkür edildi.
|
|
 |
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde herhangi bir sıkıntıya rastlanmazken, iş yeri sahipleri teşekkür edildi.
|
|
 |
Kurban bayramında aşırı kırmızı et tüketiminin mide ve bağırsak hastalıklarına zemin hazırlayabileceği uyarısında bulunan uzman diyetisyenler, et tüketimi, korunması ve saklanmasında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgilendirmede bulundu.
|
|
 |
LÖSEV tarafından gerçekleştirilen 'Kanser ve Lösemi Hastalarına Mutlu Et Projesi' kapsamında Çorum'da kanserle mücadele eden hastalara et yardımı yapıldı.
|
|
 |
Menteşe Otobüs Terminali'nde 696 kilo sağlıksız et yakalandı Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Menteşe Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yaptığı kontrollerde 19 çuval içerisinde 696 kilo sağlıksız et taşındığını tespit etti.
|
|
 |
Kırmızı et tüketimi Kurban Bayramı ile birlikte artış göstermektedir. Artan et tüketimine tatlı ve şekerinde eklenmesi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir.
|
|
 |
İngiltere'de 500 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre günde 25 gram işlenmiş et tüketenlerde Alzheimer riski yüzde 44 artarken, günde 50 gram et yiyenlerde ise bu riskin yüzde 19 azaldığı saptandı.
|
|
 |
Bugün küresel et üretimi 1960'lı yıllardaki üretim hacmine kıyasla beş kat daha fazla. Peki hangi ülkeler dünyanın en büyük et tüketicisi konumunda?
|
|
 |
Dünya üzerindeki farklı ülkelerin yılda ortalama ne kadar et tükettiğine bakılırken, Türkiye'nin yılda kişi başına dana, sığır ve koyun olmak üzere toplamda 12,4 kilogram et tükettiği belirlendi.
|
|
 |
BESLENME ve Diyet Uzmanı Gönül Tuba Ciğerli, sağlıklı bir yaşam için beyaz et tüketilmesini önererek, "Öğle ve akşam yemeklerinde, tavuk, hindi, balık gibi beyaz et tüketmeyi tercih edin.
|
|
  |
Bakanlık, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, ve çikolatanın da yer aldığı 173 firmaya ait 282 hileli ürünü açıkladı.
|
|
  |
Bayramda et tüketimine dikkatBURSA - Kurban bayramında artan kırmızı et tüketimi bir çok hastalığın yanında kilolara da davetiye çıkarıyor.
|
|
  |
Diyetisyen Cansu Arslan Kurban Bayramına sayılı günler kala bayramda et tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.
|
|
  |
Kronik hastalığı olanlar et tüketirken dikkatli olmalı.
|
|
  |
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, kırmızı et tüketimi ile DNA yenilenmesinin mümkün olduğunu söyledi.
|
|
  |
200 gram kırmızı et tüketilmesi gerektiğini söyledi.
|
|
  |
Prof. Dr. Selim Kurtoğlu: "Türkiye'de et yiyen örümcek yok".
|
|
 |
Avustralya'nın Victoria eyaletinde et yiyen bakterinin neden olduğu Buruli ülserinin görülmemiş bir hızla yayıldığı açıklandı.
|
|
 |
Yenimahalle Belediyesi ve Medicalpark Ankara Hastanesi iş birliğinde "Meme sağlığının önemini fark et" konulu seminer düzenlendi.
|
|
 |
Koçarlı ilçesinde Geç Kalma, Hareket Et Projesi kapsamında yürüyüş yapıldı.
|
|
 |
Siirt'te, "10 Mayıs Dünya Sağlık için Hareket Et Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.
|
|
 |
Edirne'de, Halk Sağlığı Müdürlüğünce, "Sağlık İçin Hareket Et Günü" etkinliği düzenlendi.
|
|
 |
Dünyanın dört bir yanında kene ısırmasına bağlı, ölümle sonuçlanabilen et alerjisi vakaları rapor ediliyor.
|
|
 |
Konsantrasyon eksiliği durumunda uzmanlar özellikle kırmızı et ve yumurta yenilmesini öneriyor.
|
|
 |
Özellikle enfeksiyon kaynaklı hastalıkların yaşandığı kış aylarında kırmızı et tüketmek savunma mekanizmasını güçlendiriyor.
|
|
 |
Sosis, salam ve pastırma gibi et ürünleri günde 50 gram tüketildiğinde bağırsak kanserine yakalanma riskinin arttırıyor.
|
|
 |
Kırmızı et saç, cilt ve tırnak sağlığı için tüketilmesi gereken besinlerin başında geliyor.
|
|
 |
Güneş ışınları halk arasında "kuş kanadı" veya "gözde et yürümesi" olarak adlandırılan pterijiumu tetikliyor.
|
|
 |
Salam, sosis, ambon gibi işlenmiş et ürünlerini tüketmek erken ölüm riskini yüzde 44 artırıyor
|
|
 |
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), "Mutlu Et Projesi" kapsamında hayırseverlerden toplanan etler ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı. Vakıf çalışanları, LÖSEV'in Levent'te bulunan merkezinde proje kapsamında düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.
|
|
 |
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), 'Mutlu Et Projesi' kapsamında hayırseverlerden toplanan etler ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı. Vakıf, Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi hasta ve ailelerine et dağıtımı yapıyor. Proje kapsamında toplanan etler özel paketlerde taze bir şekilde yıl boyunca ailelere ulaştırılıyor.
|
|
  |
İNGİLTERE Sağlık Bakanlığı Genom Bilimi Politikası Direktör Yardımcısı Dr. Mark Bale, Kovid-19'la ilgili İngiltere'de yürütülen önemli bir araştırmaya dair detayları, Demirören Haber Ajansı'na anlattı.
|
|
 |
Özel Gaziantep Anka Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlker Pala, çağımızın hastalığı olan kanser ile ilgili bilinmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
|
|
 |
Oxford Üniversitesi'nde yapılan araştırma, et tüketiminin az olduğu yeme alışkanlıklarının karbon emisyonunu azalttığını ortaya koydu. Araştırmada, daha fazla et tüketen kişilerin günlük ortalama 10,24 kilogram sera gazı salınımına yol açtığı gözlemlenirken, az et tüketenlerin 5,37 kilogram, vegan beslenenlerin 2,47 kilogram gaz salınımına sebep olduğu belirlendi. Araştırmanın sonuçları, et tüketiminin azaltılmasının çevre üzerinde büyük bir fark yaratabileceğini gösteriyor.
|
|
 |
Uzman Diyetisyen Cansu Özçelik, kurban bayramında aşırı kırmızı et tüketiminin mide ve bağırsak hastalıklarına zemin hazırlayabileceği uyarısında bulundu. Ayrıca et tüketimi, korunması ve saklanmasında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Özçelik, günde en fazla 120 gram kırmızı et tüketilmesi gerektiğini belirtirken, diyabet ve kalp hastalarının da et tüketirken dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar olduğunu söyledi. En sağlıklı pişirme yöntemlerinin haşlama, fırınlama ve ızgara olduğunu belirten Özçelik, tatlı tüketimindeki artışa karşı sütlü ve meyveli tatlıların tercih edilmesini önerdi.
|
|
 |
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Malatya'da depremden etkilenen kanser ve lösemi hastalarına et dağıtımını sürdürdü. Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya Kernek Külliyesi'nde ihtiyaç sahibi ailelere et ve hijyen paketi dağıtan LÖSEV, 25 yıldır kanserle mücadele eden hastalara maddi, manevi destekleri sürdürüyor. Kanser hastalarına 12 ay boyunca et paketleri ulaştıran vakıf, Malatya'da 500'den fazla aileye et yardımı yaptı ve Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta da depremden etkilenen ve kanserle mücadele eden ailelere yardım ulaştıracaklarını açıkladı.
|
|
 |
DİYARBAKIR'da bir TIR'da yapılan aramada, 5 ton kaçak kırmızı et ile sakatat ele geçirildi; sürücü ile işletmeciye toplam 18 bin 422 TL para cezası kesildi.
|
|
  |
KAYSERİ Memorial Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Betül Merd, Kurban Bayramı'nda etin yanında diğer besin gruplarına da yer verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bayramda et tüketimi için öğle saatleri tercih edilmeli" dedi.
|
|
  |
Memorial Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Betül Merd, Kurban Bayramı'nda etin yanında diğer besin gruplarına da yer verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bayramda et tüketimi için öğle saatleri tercih edilmeli" dedi.
|
|
  |
Diyetisyen Gamze Söylemez, özellikle kolesterol, kalp damar tıkanlığı, hipertansiyon ve mide problemi olanların Kurban Bayramı'nda et tüketimine daha çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
|
|
 |
Uzman Diyetisyen Betül Öztürk Kurban Bayramı öncesi et tüketimi ve sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verdi, Rigor Mortis (ölüm sertliği) hakkında uyarılarda bulundu.
|
|
 |
Çakmak Erdem Hastahanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Canan Arpacık, Kurban Bayramı öncesinde artan et tüketiminin kolesterol ve kalbe olan etkilerine işaret ederek, sağlıklı bir bayram geçirebilmek için tüketicilere uyarılarda bulundu.
|
|
 |
Halk arasında 'zengin hastalığı' olarak bilinen gut hastalığının genellikle çok fazla et tüketimi ve kötü beslenme ile ilişkili olduğu düşünülür.
|
|
 |
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, kalp rahatsızlığı olan hastalara tuzlu et tüketmekten kaçınmalarını önerdi.
|
|
  |
Bilecik'te kilolarca kokmuş et ve tavuk ele geçirdiler Bilecik'te bir kasabı denetlenen zabıtalar neredeyse tüm ürünlere el koydular Zabıta Müdürü Sali Yılmaz;
|
|
 |
Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaşayan kadının yemek borusuna sıkışan 6 santimlik et parçası endoskopi yöntemiyle yapılan operasyonla çıkarıldı.
|
|
 |
Kurban Bayramı'nı sağlıklı geçirmenin 10 yolu olduğunu söyleyen Dr. Diyetisyen Gonca Güzel Ünal, et ve tatlı porsiyonlarında denge sağlaması gerektiğine dikkat çekti.
|
|
 |
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Esin Korkut, Kurban Bayramı'nı sağlıklı geçirmek için et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.
|
|
  |
Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik: "Kolon kanserine karşı aşırı tütsülenmiş, tuzlanmış gibi işlenmiş et tüketiminden uzak durmak gerekiyor" dedi.
|
|
 |
Hayvan kökenli gıdaları ve diğer hayvansal ürünleri tüketmeyen veganlarda, kalsiyum ve protein eksikliği nedeniyle, et yiyenlere kıyasla kemik kırılma riskinin yüzde 40 daha fazla olduğu belirtildi.
|
|
 |
ABD'de Boston Belesiyesi, kentteki Nusr-Et lokantasına, Covid-19'la ilgili kamu güvenliği standartlarına uymadığı gerekçesiyle kapatma cezası verdi.
|
|
 |
Aşırı seviyede karbonhidrat, şeker ve kırmızı et tüketiminin, düşük lifli rafine ürünlerin, doymuş yağdan zengin gıdaların, paketlenmiş ürünlerin bağışıklık sistemini zayıflatabileceğine dikkat çeken İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr.
|
|
 |
ABD'de mayıs ayında et ve kümes hayvanı işleme tesislerinde çalışan 17 binden fazla kişide yeni tip koronavirüs vakası görüldüğü ve bu kişilerin yaklaşık yüzde 90'ının azınlık gruplardan olduğu bildirildi.
|
|
 |
Kurban Bayramı'nda özellikle artan et tüketimi ve her gün fazlaca yenen tatlılar, sağlığı olumsuz etkiliyor ve kilo alımını kaçınılmaz hale getiriyor.
|
|
 |
ALMANYA'da et, tavuk ve döner fabrikalarında görülen vakalar, koronavirüsün gıda yoluyla bulaşıp, bulaşmadığı konusundaki soruları da beraberinde getirdi.
|
|
 |
Kurban etini sağlıklı şekilde muhafaza etmek için bir dizi önlem almalısınız. Gerekli tedbirleri almazsanız et bozulabilir, sağlıksız hale gelebilir.
|
|
 |
Hava sıcaklıklarının azalmasıyla birlikte artan bulaşıcı hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, "Tavuk ve et suyundan yapılan çorbalar hastalıkla savaşan hücrelerin üretilmesine katkı sağlar.
|
|
 |
Doktorlar, sürekli patates kızartması, cips, beyaz ekmek ve işlemiş et tüketen gençte vitamin eksikliği oluştuğunu bunun da görme ve işitme kaybına neden olduğunu söylüyor.
|
|
 |
Etin ekmekle tüketilmesi önerisinde bulunan Beslenme Uzmanı Eftal Geçgil Demir, "Ekmek yemediğimiz zaman doygunluk hissi sağlanmıyor ve et tüketimi daha da artıyor.
|
|
 |
Prof. Dr. Alper Çelik, Kurban Bayramı'nda et tüketimi konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda 'hayati' uyarılarda bulundu…
|
|
 |
Prof. Dr. Hakan Türkçapar'ın tecrübeleri ve akademik birikimini bir araya getirerek kaleme aldığı Fark Et, Düşün, Hisset, Yaşa bu alanda Türkçe yazılan ilk bilimsel temelli "kendi kendine yardım" kitabı niteliğini taşıyor.
|
|
 |
SAĞLIKLI yaşam için dengeli beslenmenin ve ideal kilonun korunmasının önemine işaret eden Prof. Dr. Tek, "Kırmızı et tüketiminin haftada 500 gram ile sınırlandırılması gibi konular yeni değil.
|
|
 |
Et ve Süt Kurumu'nun internet sitesinde yer alan balık tarifindeki "Levrek özellikle şaraplı ve mayonezli balık yemeklerine çok güzel gider" ifadesi kaldırıldı.
|
|
 |
Diyetisyen Halime Pulat Demir, "Yeterli et alamadığını ya da tüketemediğini düşünen vatandaşlar kuru fasulye, nohut, mercimek gibi bakliyatları daha sık tüketmeli, az maliyetle de sağlıklı beslenmek mümkündür'' dedi.
|
|
  |
Et fiyatlarındaki artış nedeniyle bu kış en fazla tüketilecek besinler arasında yer alan balık konusunda vatandaşlara öneride bulunan uzmanlar "Kalsiyum için sardalya ve hamsiyi kılçığıyla yiyin" diyor.
|
|
 |
Halk arasında "yeşil et sineği" olarak bilinen lucilia sericatanın Selçuk Üniversitesinde (SÜ) laboratuvar ortamında temin edilen larvaları, geç iyileşen yaraların tedavisinde kullanılıyor.
|
|
  |
Prof. Dr. Coşkun Usta, kırmızı etin tam bir kansızlık ilacı olduğunu belirterek, "Kırmızı et, kansızlıkta ve B12 vitamini açısından altın kadar değerli." dedi.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, Kurban Bayramı'nda et tüketiminin fazla olması nedeniyle bayram sabahı dengeli kahvaltı yapılmasını önerdi.
|
|
 |
Memorial Dicle Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Dilek Çiçek, sağlıklı et pişirme teknikleri hakkında bilgi verdi.
|
|
 |
İSTANBUL Gelişim Üniversitesi (İGÜ) LÖSEV Kulübü tarafından, kanser haftası kapsamında 'Sen de Kanseri Fark Et' etkinliği düzenlendi.
|
|
 |
Diş Hekimi Pertev Kökdemir, et, sebze ve meyveyi rahatlıkla çiğneyemeyen takma protez kullanıcılarının, besinleri çiğnemeden yuttukları için hem iyi beslenemediklerini, hem de kilo aldıklarını belirtiyor.
|
|
  |
53. Bölge Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk: "Hayvanlara verilen antibiyotiğin et ve süt ürünlerinden insan sağlığına etkisi araştırılmalı"NİĞDE - Niğde 53.
|
|
 |
Geleneksel bayram sofraları hepimize keyif verse de, başta kırmızı et olmak üzere ağır ve yağlı yemekler ile şerbetli tatlılar sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor.
|
|
 |
Kurban Bayramı'nda da değişmeyen bu gelenek ile ağır yemekler ve tatlı tüketimine bir de sıklıkla ve fazla miktarda kırmızı et tüketimi ekleniyor.
|
|
 |
Kurban Bayramı'nda akraba ziyaretlerinde mutlaka et tüketildiğini belirten Diş Hekimi Pertev Kökdemir, dişlerin arasına girecek yiyecek kalıntılarının kaçınılmaz olduğunu belirtti.
|
|
 |
Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, bayramda artan kırmızı et ve tatlı tüketimi konusunda anne adaylarını uyardı:
|
|
  |
- Kurbanlık etlerde tüketim uyarısıGAZİANTEP - Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Diyetisyeni Saadet Tayşi, yaklaşan kurban bayramı nedeniyle et tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.
|
|
 |
Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Diyetisyeni Serap Kocaağalar, Kurban Bayramı'nda et tüketiminin yanı sıra, tatlı ve şeker tüketiminin de kontrollü olması gerektiğini söyledi.
|
|
 |
Özel Hayat Hastanesi İç Hastalıkları Uzm. Dr. Muhittin Pekuz, yaklaşan kurban bayramı öncesi vatandaşları et tüketimi konusunda uyardı.
|
|
 |
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Vektörler ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah İnci, halk arasında "et yiyen örümcek" olarak bilinen sarı örümceklerin zararsız olduğunu belirtti.
|
|
 |
Dr. Sinan Akkurt, özellikle et ürünlerinin az pişmiş, içi çiğ kalmış ya da yanık halde tüketilmemesi konusunda mangalcıları uyardı.
|
|
 |
Üsküdar Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Defne Kaya, "Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" nedeniyle açıklama yaptı.
|
|
 |
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, doğal beslenmiş hayvanlardaki kırmızı et proteinlerinin kilo vermeyi başlattığını ve dinç kalmayı sağladığını söyledi.
|
|
 |
Kurban Bayramı ile birlikte aşırı et ve tatlı tükettiyseniz durumu da hemen toparlamak istiyorsanız, Diyetisyen Gizem Şeber'in önerileri tam size göre.
|
|
 |
İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, Kurban Bayramı döneminde fazla miktarda et tüketilmesi nedeniyle kabızlık problemlerinin yaşanabildiğini belirterek, bunu engellemenin en iyi yolunun "etle birlikte salata tüketmek" olduğunu söyledi.
|
|
 |
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Antalya Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden öğretim görevlisi uzman diyetisyen Hülya Kamarlı, sağlık problemi bulunmayan kişilerin, bayram süresince günlük 100- 150 gramı geçmemek kaydıyla et tüketmesini önerdi.
|
|
 |
Gıda ürünlerine katılan ve halk sağlığını tehdit eden katkı maddeleri artık akla hayale bile sığmıyor. Adeta sucuğun içinde et, ekmeğin içinde un yok.
|
|
 |
Bayramda sunulan tatlı, şeker, et yemekleri gibi ikramlar, olası diş ve diş eti kaynaklı problemleri erken fark etmenizi sağlayabilir.
|
|
 |
Aşırı et tüketmek eskiden kral hastalığı olarak bilinen eklemlerde kalıcı bozukluklara yol açan "gut" hastalığı riskini artırıyor.
|
|
 |
Kolon kanseri oluşumunun başında aşırı yağlı ve kırmızı et ağırlıklı beslenme, şişmanlık ve sigara/alkol tüketimi etkili oluyor.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sevnur Çaparoğlu kurban bayramında et ve şeker tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları anlatıyor.
|
|
 |
Fazla kırmızı et, alkol tüketen 50 yaş üzeri fazla kilolu erkeklerin gut hastalığına yakalanmada yüksek risk altında...
|
|
 |
"İnsan sağlığı açısından büyük önem taşıyan et, süt ve bunlardan yapılan ürünler ile balık ve yumurta tüketimini artırmamız gerekiyor"
|
|
 |
Ağzınızda eksik dişiniz yoksa gönül rahatlığı ile bayramda pişirilen et yemeklerinden yiyebilirsiniz. Çocuklarınıza da şeker yediği için kızmayın, yeter ki dişlerini düzenli fırçalasın…
|
|