Kirmizi et nasil saklanmali ile ilgili makaleler Haberleri ve Gelişmeleri

Kirmizi Et Nasil Saklanmali Rehberi Haberleri ile ilgili Son Gelişmeleri Bu Sayfadan Takip Edebilirsiniz. Kirmizi Et Nasil Saklanmali Rehberi Hakkında Güncel Bilgilere ve Kirmizi Et Nasil Saklanmali Rehberi Haberlerini İncelemek İçin Tıklayın.

Sağlikli Beslenme ile Nasil Zayiflanir

Sağlikli Beslenme ile Nasil Zayiflanir

Sağlikli Beslenme ile Nasil Zayiflanir

TIR'DA 5 TON KAÇAK KIRMIZI ET VE SAKATAT ELE GEÇİRİLDİ

TIR'DA 5 TON KAÇAK KIRMIZI ET VE SAKATAT ELE GEÇİRİLDİ

DİYARBAKIR'da bir TIR'da yapılan aramada, 5 ton kaçak kırmızı et ile sakatat ele geçirildi; sürücü ile işletmeciye toplam 18 bin 422 TL para cezası kesildi.

Uzmanı uyardı, kırmızı et tüketirken ilaç kullanımına dikkat

Uzmanı uyardı, kırmızı et tüketirken ilaç kullanımına dikkat

Uzmanı uyardı, kırmızı et tüketirken ilaç kullanımına dikkat Kırmızı et ilaçlarla olumsuz etkileşime geçebiliyorİSTANBUL Sağlık beslenmenin bir parçası olan kırmızı et tüketimi, Kurban Bayramı'nda diğer günlere kıyasla artış gösterebiliyor.

Diyetisyenlerden et tüketiminde porsiyon kontrolü uyarısı

Diyetisyenlerden et tüketiminde porsiyon kontrolü uyarısı

Diyetisyenlerden et tüketiminde porsiyon kontrolü uyarısı Kurban Bayramında et tüketimin artmasıyla birlikte günlük beslenme alışkanlarının dışına çıkılırken, kırmızı et dengeli tüketilmediği takdirde birtakım sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Bayramda Et Tüketimine Dikkat

Bayramda Et Tüketimine Dikkat

Bayramda et tüketimine dikkatKONYA - Kırmızı et tüketiminin arttığı Kurban Bayramında kalp damar hastalığı, obezite, diyabet ve böbrek rahatsızlığı bulunanların porsiyon kontrolüne dikkat ederek az yağlı et tüketmesi tavsiye edildi.

Sandıklı'da et ve et ürünleri satan işletmelere denetim

Sandıklı'da et ve et ürünleri satan işletmelere denetim

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde herhangi bir sıkıntıya rastlanmazken, iş yeri sahipleri teşekkür edildi.

Sandıklı'da et ve et ürünleri satan işletmelere denetim

Sandıklı'da et ve et ürünleri satan işletmelere denetim

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde herhangi bir sıkıntıya rastlanmazken, iş yeri sahipleri teşekkür edildi.

Uzman Diyetisyenlerden Kurban Bayramı Et Tüketimi Uyarısı

Uzman Diyetisyenlerden Kurban Bayramı Et Tüketimi Uyarısı

Kurban bayramında aşırı kırmızı et tüketiminin mide ve bağırsak hastalıklarına zemin hazırlayabileceği uyarısında bulunan uzman diyetisyenler, et tüketimi, korunması ve saklanmasında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Çorum'da kanser hastalarına et yardımı yapıldı

Çorum'da kanser hastalarına et yardımı yapıldı

LÖSEV tarafından gerçekleştirilen 'Kanser ve Lösemi Hastalarına Mutlu Et Projesi' kapsamında Çorum'da kanserle mücadele eden hastalara et yardımı yapıldı.

Menteşe Otobüs Terminali'nde 696 kilo sağlıksız et yakalandı

Menteşe Otobüs Terminali'nde 696 kilo sağlıksız et yakalandı

Menteşe Otobüs Terminali'nde 696 kilo sağlıksız et yakalandı Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Menteşe Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yaptığı kontrollerde 19 çuval içerisinde 696 kilo sağlıksız et taşındığını tespit etti.

Yanlış et tüketimi hastalıklara davetiye çıkarmasın!

Yanlış et tüketimi hastalıklara davetiye çıkarmasın!

Kırmızı et tüketimi Kurban Bayramı ile birlikte artış göstermektedir. Artan et tüketimine tatlı ve şekerinde eklenmesi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir.

"İşlenmiş et Alzheimer riskini yüzde 44 artırıyor"

İngiltere'de 500 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre günde 25 gram işlenmiş et tüketenlerde Alzheimer riski yüzde 44 artarken, günde 50 gram et yiyenlerde ise bu riskin yüzde 19 azaldığı saptandı.

En Çok Hangi Ülkelerde Et Yeniyor?

En Çok Hangi Ülkelerde Et Yeniyor?

Bugün küresel et üretimi 1960'lı yıllardaki üretim hacmine kıyasla beş kat daha fazla. Peki hangi ülkeler dünyanın en büyük et tüketicisi konumunda?

Yılda 12,4 Kilogram Kırmızı Et Tüketiyoruz

Yılda 12,4 Kilogram Kırmızı Et Tüketiyoruz

Dünya üzerindeki farklı ülkelerin yılda ortalama ne kadar et tükettiğine bakılırken, Türkiye'nin yılda kişi başına dana, sığır ve koyun olmak üzere toplamda 12,4 kilogram et tükettiği belirlendi.

Sağlıklı Yaşam İçin Beyaz Et' Önerisi

Sağlıklı Yaşam İçin Beyaz Et' Önerisi

BESLENME ve Diyet Uzmanı Gönül Tuba Ciğerli, sağlıklı bir yaşam için beyaz et tüketilmesini önererek, "Öğle ve akşam yemeklerinde, tavuk, hindi, balık gibi beyaz et tüketmeyi tercih edin.

Son Dakika! Bakanlık, 173 Firmaya Ait 282 Hileli Ürünü Açıkladı

Son Dakika! Bakanlık, 173 Firmaya Ait 282 Hileli Ürünü Açıkladı

Bakanlık, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, ve çikolatanın da yer aldığı 173 firmaya ait 282 hileli ürünü açıkladı.

Bayramda Et Tüketimine Dikkat

Bayramda Et Tüketimine Dikkat

Bayramda et tüketimine dikkatBURSA - Kurban bayramında artan kırmızı et tüketimi bir çok hastalığın yanında kilolara da davetiye çıkarıyor.

Uzmanı uyardı: Bayramda et tüketimine dikkat

Uzmanı uyardı: Bayramda et tüketimine dikkat

Diyetisyen Cansu Arslan Kurban Bayramına sayılı günler kala bayramda et tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Kurban Bayramı'nda et tüketirken bunlara dikkat

Kurban Bayramı'nda et tüketirken bunlara dikkat

Kronik hastalığı olanlar et tüketirken dikkatli olmalı.

"Kırmızı et tüketerek DNA'mızı yenilemiz mümkün"

Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, kırmızı et tüketimi ile DNA yenilenmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Gebelikte Protein Tüketimi Bebeğin Gelişimini Etkiliyor

Gebelikte Protein Tüketimi Bebeğin Gelişimini Etkiliyor

200 gram kırmızı et tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de Et Yiyen Örümcek Yok

Türkiye'de Et Yiyen Örümcek Yok

Prof. Dr. Selim Kurtoğlu: "Türkiye'de et yiyen örümcek yok".

Avustralya'da Et Yiyen Buruli Ülseri Yayılıyor

Avustralya'da Et Yiyen Buruli Ülseri Yayılıyor

Avustralya'nın Victoria eyaletinde et yiyen bakterinin neden olduğu Buruli ülserinin görülmemiş bir hızla yayıldığı açıklandı.

Meme Kanseri Semineri

Meme Kanseri Semineri

Yenimahalle Belediyesi ve Medicalpark Ankara Hastanesi iş birliğinde "Meme sağlığının önemini fark et" konulu seminer düzenlendi.

Koçarlı'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Koçarlı'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Koçarlı ilçesinde Geç Kalma, Hareket Et Projesi kapsamında yürüyüş yapıldı.

Siirt'te Sağlık İçin Yürüyüş Etkinliği

Siirt'te Sağlık İçin Yürüyüş Etkinliği

Siirt'te, "10 Mayıs Dünya Sağlık için Hareket Et Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Edirne'de

Edirne'de "Sağlık İçin Hareket Et Günü" Etkinliği

Edirne'de, Halk Sağlığı Müdürlüğünce, "Sağlık İçin Hareket Et Günü" etkinliği düzenlendi.

Kene Isırması Et Alerjisi Yapıyor

Kene Isırması Et Alerjisi Yapıyor

Dünyanın dört bir yanında kene ısırmasına bağlı, ölümle sonuçlanabilen et alerjisi vakaları rapor ediliyor.

Konsantrasyon eksiliğine birebir

Konsantrasyon eksiliğine birebir

Konsantrasyon eksiliği durumunda uzmanlar özellikle kırmızı et ve yumurta yenilmesini öneriyor.

Kırmızı Et  Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

Kırmızı Et Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

Özellikle enfeksiyon kaynaklı hastalıkların yaşandığı kış aylarında kırmızı et tüketmek savunma mekanizmasını güçlendiriyor.

Günde 50 Gramı Bile Kanser Riskini Arttırıyor

Günde 50 Gramı Bile Kanser Riskini Arttırıyor

Sosis, salam ve pastırma gibi et ürünleri günde 50 gram tüketildiğinde bağırsak kanserine yakalanma riskinin arttırıyor.

Cilt ve Saç Sağlığı İçin; Kırmızı Et!

Cilt ve Saç Sağlığı İçin; Kırmızı Et!

Kırmızı et saç, cilt ve tırnak sağlığı için tüketilmesi gereken besinlerin başında geliyor.

Güneş Altında Çalışanlar Dikkat

Güneş Altında Çalışanlar Dikkat

Güneş ışınları halk arasında "kuş kanadı" veya "gözde et yürümesi" olarak adlandırılan pterijiumu tetikliyor.

Salam ve Sosis Ölüm Riskini Arttırıyor

Salam ve Sosis Ölüm Riskini Arttırıyor

Salam, sosis, ambon gibi işlenmiş et ürünlerini tüketmek erken ölüm riskini yüzde 44 artırıyor

LÖSEV, Mutlu Et Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere et dağıttı

LÖSEV, Mutlu Et Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere et dağıttı

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), "Mutlu Et Projesi" kapsamında hayırseverlerden toplanan etler ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı. Vakıf çalışanları, LÖSEV'in Levent'te bulunan merkezinde proje kapsamında düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

LÖSEV, Mutlu Et Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere et dağıttı

LÖSEV, Mutlu Et Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere et dağıttı

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), 'Mutlu Et Projesi' kapsamında hayırseverlerden toplanan etler ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı. Vakıf, Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi hasta ve ailelerine et dağıtımı yapıyor. Proje kapsamında toplanan etler özel paketlerde taze bir şekilde yıl boyunca ailelere ulaştırılıyor.

KOVİD-19'UN KİMDE NASIL SEYREDECEĞİNİN ŞİFRELERİ BU GENETİK ARAŞTIRMAYLA ÇÖZÜLECEK

KOVİD-19'UN KİMDE NASIL SEYREDECEĞİNİN ŞİFRELERİ BU GENETİK ARAŞTIRMAYLA ÇÖZÜLECEK

İNGİLTERE Sağlık Bakanlığı Genom Bilimi Politikası Direktör Yardımcısı Dr. Mark Bale, Kovid-19'la ilgili İngiltere'de yürütülen önemli bir araştırmaya dair detayları, Demirören Haber Ajansı'na anlattı.

Erken Fark Et, Hayata Devam Et

Erken Fark Et, Hayata Devam Et

Özel Gaziantep Anka Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlker Pala, çağımızın hastalığı olan kanser ile ilgili bilinmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Et Tüketiminin Azaltılması Karbon Emisyonunu Azaltıyor

Et Tüketiminin Azaltılması Karbon Emisyonunu Azaltıyor

Oxford Üniversitesi'nde yapılan araştırma, et tüketiminin az olduğu yeme alışkanlıklarının karbon emisyonunu azalttığını ortaya koydu. Araştırmada, daha fazla et tüketen kişilerin günlük ortalama 10,24 kilogram sera gazı salınımına yol açtığı gözlemlenirken, az et tüketenlerin 5,37 kilogram, vegan beslenenlerin 2,47 kilogram gaz salınımına sebep olduğu belirlendi. Araştırmanın sonuçları, et tüketiminin azaltılmasının çevre üzerinde büyük bir fark yaratabileceğini gösteriyor.

Uzman Diyetisyen Cansu Özçelik'ten Kurban Bayramı'nda Et Tüketimi İle İlgili Uyarılar

Uzman Diyetisyen Cansu Özçelik'ten Kurban Bayramı'nda Et Tüketimi İle İlgili Uyarılar

Uzman Diyetisyen Cansu Özçelik, kurban bayramında aşırı kırmızı et tüketiminin mide ve bağırsak hastalıklarına zemin hazırlayabileceği uyarısında bulundu. Ayrıca et tüketimi, korunması ve saklanmasında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Özçelik, günde en fazla 120 gram kırmızı et tüketilmesi gerektiğini belirtirken, diyabet ve kalp hastalarının da et tüketirken dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar olduğunu söyledi. En sağlıklı pişirme yöntemlerinin haşlama, fırınlama ve ızgara olduğunu belirten Özçelik, tatlı tüketimindeki artışa karşı sütlü ve meyveli tatlıların tercih edilmesini önerdi.

LÖSEV, Malatya'da depremden etkilenen kanser ve lösemi hastalarına et dağıtımını sürdürdü

LÖSEV, Malatya'da depremden etkilenen kanser ve lösemi hastalarına et dağıtımını sürdürdü

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Malatya'da depremden etkilenen kanser ve lösemi hastalarına et dağıtımını sürdürdü. Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya Kernek Külliyesi'nde ihtiyaç sahibi ailelere et ve hijyen paketi dağıtan LÖSEV, 25 yıldır kanserle mücadele eden hastalara maddi, manevi destekleri sürdürüyor. Kanser hastalarına 12 ay boyunca et paketleri ulaştıran vakıf, Malatya'da 500'den fazla aileye et yardımı yaptı ve Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta da depremden etkilenen ve kanserle mücadele eden ailelere yardım ulaştıracaklarını açıkladı.

TIR'da 5 ton kaçak kırmızı et ve sakatat ele geçirildi

TIR'da 5 ton kaçak kırmızı et ve sakatat ele geçirildi

DİYARBAKIR'da bir TIR'da yapılan aramada, 5 ton kaçak kırmızı et ile sakatat ele geçirildi; sürücü ile işletmeciye toplam 18 bin 422 TL para cezası kesildi.

Diyetisyen Betül Merd:

Diyetisyen Betül Merd: "Tüketilecek etin yanında diğer besin grupları da bulunmalı"

KAYSERİ Memorial Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Betül Merd, Kurban Bayramı'nda etin yanında diğer besin gruplarına da yer verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bayramda et tüketimi için öğle saatleri tercih edilmeli" dedi.

Diyetisyen Betül Merd:

Diyetisyen Betül Merd: "Tüketilecek etin yanında diğer besin grupları da bulunmalı"

Memorial Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Betül Merd, Kurban Bayramı'nda etin yanında diğer besin gruplarına da yer verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bayramda et tüketimi için öğle saatleri tercih edilmeli" dedi.

Diyetisyen Gamze Söylemez; et tüketiminde ölçülü olun

Diyetisyen Gamze Söylemez; et tüketiminde ölçülü olun

Diyetisyen Gamze Söylemez, özellikle kolesterol, kalp damar tıkanlığı, hipertansiyon ve mide problemi olanların Kurban Bayramı'nda et tüketimine daha çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Uzmanı uyardı: Kurban etinde oluşan ölüm sertliğine dikkat

Uzmanı uyardı: Kurban etinde oluşan ölüm sertliğine dikkat

Uzman Diyetisyen Betül Öztürk Kurban Bayramı öncesi et tüketimi ve sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verdi, Rigor Mortis (ölüm sertliği) hakkında uyarılarda bulundu.

Kardiyoloji Uzmanı: Fazla Et Tüketimi Kalp Hastalıklarına Neden Oluyor

Kardiyoloji Uzmanı: Fazla Et Tüketimi Kalp Hastalıklarına Neden Oluyor

Çakmak Erdem Hastahanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Canan Arpacık, Kurban Bayramı öncesinde artan et tüketiminin kolesterol ve kalbe olan etkilerine işaret ederek, sağlıklı bir bayram geçirebilmek için tüketicilere uyarılarda bulundu.

Dr. Dörtbaş: Gece ayak başparmağınızda ani başlayan ağrı ile uyanıyorsanız dikkat

Dr. Dörtbaş: Gece ayak başparmağınızda ani başlayan ağrı ile uyanıyorsanız dikkat

Halk arasında 'zengin hastalığı' olarak bilinen gut hastalığının genellikle çok fazla et tüketimi ve kötü beslenme ile ilişkili olduğu düşünülür.

Kalp rahatsızlığı bulunanlara Kurban Bayramı'nda

Kalp rahatsızlığı bulunanlara Kurban Bayramı'nda "tuzlu et tüketmeyin" uyarısı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, kalp rahatsızlığı olan hastalara tuzlu et tüketmekten kaçınmalarını önerdi.

Bilecik'te kilolarca kokmuş et ve tavuk ele geçirdiler

Bilecik'te kilolarca kokmuş et ve tavuk ele geçirdiler

Bilecik'te kilolarca kokmuş et ve tavuk ele geçirdiler Bilecik'te bir kasabı denetlenen zabıtalar neredeyse tüm ürünlere el koydular Zabıta Müdürü Sali Yılmaz;

Çanakkaleli hastanın yemek borusundan 6 santimlik et parçası çıktı

Çanakkaleli hastanın yemek borusundan 6 santimlik et parçası çıktı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaşayan kadının yemek borusuna sıkışan 6 santimlik et parçası endoskopi yöntemiyle yapılan operasyonla çıkarıldı.

Kurban Bayramı'nı sağlıklı geçirmenin 10 yolu

Kurban Bayramı'nı sağlıklı geçirmenin 10 yolu

Kurban Bayramı'nı sağlıklı geçirmenin 10 yolu olduğunu söyleyen Dr. Diyetisyen Gonca Güzel Ünal, et ve tatlı porsiyonlarında denge sağlaması gerektiğine dikkat çekti.

Kurban Bayramı'nda rahat sindirim için 5 ipucu

Kurban Bayramı'nda rahat sindirim için 5 ipucu

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Esin Korkut, Kurban Bayramı'nı sağlıklı geçirmek için et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Obezite kolon kanseri oluşumunda etkin rol alıyor

Obezite kolon kanseri oluşumunda etkin rol alıyor

Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik: "Kolon kanserine karşı aşırı tütsülenmiş, tuzlanmış gibi işlenmiş et tüketiminden uzak durmak gerekiyor" dedi.

Oxford Üniversitesi'nin araştırması: Veganlarda kemik kırılması riski yüzde 40 daha fazla

Oxford Üniversitesi'nin araştırması: Veganlarda kemik kırılması riski yüzde 40 daha fazla

Hayvan kökenli gıdaları ve diğer hayvansal ürünleri tüketmeyen veganlarda, kalsiyum ve protein eksikliği nedeniyle, et yiyenlere kıyasla kemik kırılma riskinin yüzde 40 daha fazla olduğu belirtildi.

Boston Belediyesi Nusr-Et'i, Covid-19 güvenlik kurallarına uymadığı gerekçesiyle kapattı

Boston Belediyesi Nusr-Et'i, Covid-19 güvenlik kurallarına uymadığı gerekçesiyle kapattı

ABD'de Boston Belesiyesi, kentteki Nusr-Et lokantasına, Covid-19'la ilgili kamu güvenliği standartlarına uymadığı gerekçesiyle kapatma cezası verdi.

Fazla ekmek tüketenlere bağışıklığı zayıflatabilir uyarısı

Fazla ekmek tüketenlere bağışıklığı zayıflatabilir uyarısı

Aşırı seviyede karbonhidrat, şeker ve kırmızı et tüketiminin, düşük lifli rafine ürünlerin, doymuş yağdan zengin gıdaların, paketlenmiş ürünlerin bağışıklık sistemini zayıflatabileceğine dikkat çeken İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr.

ABD'deki et üretim tesislerinde 17 binden fazla kişide Kovid-19 görüldü

ABD'deki et üretim tesislerinde 17 binden fazla kişide Kovid-19 görüldü

ABD'de mayıs ayında et ve kümes hayvanı işleme tesislerinde çalışan 17 binden fazla kişide yeni tip koronavirüs vakası görüldüğü ve bu kişilerin yaklaşık yüzde 90'ının azınlık gruplardan olduğu bildirildi.

Kurban bayramını sağlıklı geçirebimek için beslenme önerileri

Kurban bayramını sağlıklı geçirebimek için beslenme önerileri

Kurban Bayramı'nda özellikle artan et tüketimi ve her gün fazlaca yenen tatlılar, sağlığı olumsuz etkiliyor ve kilo alımını kaçınılmaz hale getiriyor.

'Koronavirüs gıdadan bulaşmaz, tek kaynak insan'

'Koronavirüs gıdadan bulaşmaz, tek kaynak insan'

ALMANYA'da et, tavuk ve döner fabrikalarında görülen vakalar, koronavirüsün gıda yoluyla bulaşıp, bulaşmadığı konusundaki soruları da beraberinde getirdi.

Kurban eti nasıl saklanır?

Kurban eti nasıl saklanır?

Kurban etini sağlıklı şekilde muhafaza etmek için bir dizi önlem almalısınız. Gerekli tedbirleri almazsanız et bozulabilir, sağlıksız hale gelebilir.

"Tavuk ve et suyu çorbası bağışıklık sistemini iyileştiriyor"

Hava sıcaklıklarının azalmasıyla birlikte artan bulaşıcı hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, "Tavuk ve et suyundan yapılan çorbalar hastalıkla savaşan hücrelerin üretilmesine katkı sağlar.

İngiltere'de 17 yaşındaki genç 10 yıldır 'abur cubur tüketmekten kör ve sağır oldu

İngiltere'de 17 yaşındaki genç 10 yıldır 'abur cubur tüketmekten kör ve sağır oldu

Doktorlar, sürekli patates kızartması, cips, beyaz ekmek ve işlemiş et tüketen gençte vitamin eksikliği oluştuğunu bunun da görme ve işitme kaybına neden olduğunu söylüyor.

Kalp hastalıkları riskine karşı eti ekmekle tüketin

Kalp hastalıkları riskine karşı eti ekmekle tüketin

Etin ekmekle tüketilmesi önerisinde bulunan Beslenme Uzmanı Eftal Geçgil Demir, "Ekmek yemediğimiz zaman doygunluk hissi sağlanmıyor ve et tüketimi daha da artıyor.

Ağız tadında keyifli bayram için bu önerilere dikkat!

Ağız tadında keyifli bayram için bu önerilere dikkat!

Prof. Dr. Alper Çelik, Kurban Bayramı'nda et tüketimi konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda 'hayati' uyarılarda bulundu…

Kendi Kendine Psikoterapi Rehberi: Fark Et, Düşün, Hisset, Yaşa

Kendi Kendine Psikoterapi Rehberi: Fark Et, Düşün, Hisset, Yaşa

Prof. Dr. Hakan Türkçapar'ın tecrübeleri ve akademik birikimini bir araya getirerek kaleme aldığı Fark Et, Düşün, Hisset, Yaşa bu alanda Türkçe yazılan ilk bilimsel temelli "kendi kendine yardım" kitabı niteliğini taşıyor.

Fazla Kırmızı Et Tüketimi Kanser Riskini Arttırıyor

Fazla Kırmızı Et Tüketimi Kanser Riskini Arttırıyor

SAĞLIKLI yaşam için dengeli beslenmenin ve ideal kilonun korunmasının önemine işaret eden Prof. Dr. Tek, "Kırmızı et tüketiminin haftada 500 gram ile sınırlandırılması gibi konular yeni değil.

Et ve Süt Kurumu, Levrek Balığı Tarifinden Şarabı Çıkardı

Et ve Süt Kurumu, Levrek Balığı Tarifinden Şarabı Çıkardı

Et ve Süt Kurumu'nun internet sitesinde yer alan balık tarifindeki "Levrek özellikle şaraplı ve mayonezli balık yemeklerine çok güzel gider" ifadesi kaldırıldı.

Az Maliyetle Sağlıklı Beslenmek Mümkün

Az Maliyetle Sağlıklı Beslenmek Mümkün

Diyetisyen Halime Pulat Demir, "Yeterli et alamadığını ya da tüketemediğini düşünen vatandaşlar kuru fasulye, nohut, mercimek gibi bakliyatları daha sık tüketmeli, az maliyetle de sağlıklı beslenmek mümkündür'' dedi.

Tüketiciye Önemli Tavsiye! Kalsiyum İçin Sardalyayı ve Hamsiyi Kılçığıyla Yiyin

Tüketiciye Önemli Tavsiye! Kalsiyum İçin Sardalyayı ve Hamsiyi Kılçığıyla Yiyin

Et fiyatlarındaki artış nedeniyle bu kış en fazla tüketilecek besinler arasında yer alan balık konusunda vatandaşlara öneride bulunan uzmanlar "Kalsiyum için sardalya ve hamsiyi kılçığıyla yiyin" diyor.

Sinek Larvaları Hastalara Şifa Oluyor

Sinek Larvaları Hastalara Şifa Oluyor

Halk arasında "yeşil et sineği" olarak bilinen lucilia sericatanın Selçuk Üniversitesinde (SÜ) laboratuvar ortamında temin edilen larvaları, geç iyileşen yaraların tedavisinde kullanılıyor.

Kırmızı Et, Kansızlıkta Altın Kadar Değerli

Kırmızı Et, Kansızlıkta Altın Kadar Değerli

Prof. Dr. Coşkun Usta, kırmızı etin tam bir kansızlık ilacı olduğunu belirterek, "Kırmızı et, kansızlıkta ve B12 vitamini açısından altın kadar değerli." dedi.

Bayram Sabahı Dengeli Kahvaltı Yapın

Bayram Sabahı Dengeli Kahvaltı Yapın

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, Kurban Bayramı'nda et tüketiminin fazla olması nedeniyle bayram sabahı dengeli kahvaltı yapılmasını önerdi.

Kurban Etini Doğru Pişirmenin 5 Yöntemi

Kurban Etini Doğru Pişirmenin 5 Yöntemi

Memorial Dicle Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Dilek Çiçek, sağlıklı et pişirme teknikleri hakkında bilgi verdi.

İgü Lösev Kulübü 'Sen de Kanseri Fark Et' Etkinliği Düzenledi

İgü Lösev Kulübü 'Sen de Kanseri Fark Et' Etkinliği Düzenledi

İSTANBUL Gelişim Üniversitesi (İGÜ) LÖSEV Kulübü tarafından, kanser haftası kapsamında 'Sen de Kanseri Fark Et' etkinliği düzenlendi.

Takma Diş Kullananlar Kilo Alıyor!

Takma Diş Kullananlar Kilo Alıyor!

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, et, sebze ve meyveyi rahatlıkla çiğneyemeyen takma protez kullanıcılarının, besinleri çiğnemeden yuttukları için hem iyi beslenemediklerini, hem de kilo aldıklarını belirtiyor.

53. Bölge Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk:

53. Bölge Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk: "Hayvanlara Verilen Antibiyotiğin Et ve Süt...

53. Bölge Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk: "Hayvanlara verilen antibiyotiğin et ve süt ürünlerinden insan sağlığına etkisi araştırılmalı"NİĞDE - Niğde 53.

Bir Dirhem Eti Ancak İki Bardak Su Örter!

Bir Dirhem Eti Ancak İki Bardak Su Örter!

Geleneksel bayram sofraları hepimize keyif verse de, başta kırmızı et olmak üzere ağır ve yağlı yemekler ile şerbetli tatlılar sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor.

Kurban Bayramı'nda Beslenme!

Kurban Bayramı'nda Beslenme!

Kurban Bayramı'nda da değişmeyen bu gelenek ile ağır yemekler ve tatlı tüketimine bir de sıklıkla ve fazla miktarda kırmızı et tüketimi ekleniyor.

Etten Sonra Şekersiz Sakız!

Etten Sonra Şekersiz Sakız!

Kurban Bayramı'nda akraba ziyaretlerinde mutlaka et tüketildiğini belirten Diş Hekimi Pertev Kökdemir, dişlerin arasına girecek yiyecek kalıntılarının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Kurban Eti Tüketiminde Günde 120 Gramı Geçmeyin

Kurban Eti Tüketiminde Günde 120 Gramı Geçmeyin

Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, bayramda artan kırmızı et ve tatlı tüketimi konusunda anne adaylarını uyardı:

Kurbanlık Etlerde Tüketim Uyarısı

Kurbanlık Etlerde Tüketim Uyarısı

- Kurbanlık etlerde tüketim uyarısıGAZİANTEP - Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Diyetisyeni Saadet Tayşi, yaklaşan kurban bayramı nedeniyle et tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.

Bayramda, Et, Tatlı ve Şeker Tüketimine Sınırlama Getirin

Bayramda, Et, Tatlı ve Şeker Tüketimine Sınırlama Getirin"

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Diyetisyeni Serap Kocaağalar, Kurban Bayramı'nda et tüketiminin yanı sıra, tatlı ve şeker tüketiminin de kontrollü olması gerektiğini söyledi.

"Kurban Etini Hemen Tüketmeyin"

Özel Hayat Hastanesi İç Hastalıkları Uzm. Dr. Muhittin Pekuz, yaklaşan kurban bayramı öncesi vatandaşları et tüketimi konusunda uyardı.

Et Yiyen Örümcekler Zararsızdır

Et Yiyen Örümcekler Zararsızdır"

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Vektörler ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah İnci, halk arasında "et yiyen örümcek" olarak bilinen sarı örümceklerin zararsız olduğunu belirtti.

Besin Zehirlenmeleri En Çok Piknikte Oluyor

Besin Zehirlenmeleri En Çok Piknikte Oluyor

Dr. Sinan Akkurt, özellikle et ürünlerinin az pişmiş, içi çiğ kalmış ya da yanık halde tüketilmemesi konusunda mangalcıları uyardı.

Kritik 5 hormonunuzu

Kritik 5 hormonunuzu "egzersiz" ile dengeleyin!

Üsküdar Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Defne Kaya, "Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" nedeniyle açıklama yaptı.

Canan Karatay'dan Sağlıklı Kırmızı Et Önerisi

Canan Karatay'dan Sağlıklı Kırmızı Et Önerisi

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, doğal beslenmiş hayvanlardaki kırmızı et proteinlerinin kilo vermeyi başlattığını ve dinç kalmayı sağladığını söyledi.

Kurban Bayramından Sonra Detoks

Kurban Bayramından Sonra Detoks

Kurban Bayramı ile birlikte aşırı et ve tatlı tükettiyseniz durumu da hemen toparlamak istiyorsanız, Diyetisyen Gizem Şeber'in önerileri tam size göre.

Etle Birlikte Salata Tüketin

Etle Birlikte Salata Tüketin

İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, Kurban Bayramı döneminde fazla miktarda et tüketilmesi nedeniyle kabızlık problemlerinin yaşanabildiğini belirterek, bunu engellemenin en iyi yolunun "etle birlikte salata tüketmek" olduğunu söyledi.

Bayramda Günlük 150 Gram Eti Geçmeyin'

Bayramda Günlük 150 Gram Eti Geçmeyin'

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Antalya Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden öğretim görevlisi uzman diyetisyen Hülya Kamarlı, sağlık problemi bulunmayan kişilerin, bayram süresince günlük 100- 150 gramı geçmemek kaydıyla et tüketmesini önerdi.

Kayıt Dışı Firmalar Açıklandı, Zehir Yiyoruz

Kayıt Dışı Firmalar Açıklandı, Zehir Yiyoruz

Gıda ürünlerine katılan ve halk sağlığını tehdit eden katkı maddeleri artık akla hayale bile sığmıyor. Adeta sucuğun içinde et, ekmeğin içinde un yok.

Bayramda dişleri korumanın yolları

Bayramda dişleri korumanın yolları

Bayramda sunulan tatlı, şeker, et yemekleri gibi ikramlar, olası diş ve diş eti kaynaklı problemleri erken fark etmenizi sağlayabilir.

Aşırı Et Gut Hastalığına Neden Oluyor

Aşırı Et Gut Hastalığına Neden Oluyor

Aşırı et tüketmek eskiden kral hastalığı olarak bilinen eklemlerde kalıcı bozukluklara yol açan "gut" hastalığı riskini artırıyor.

Kimler Kolon Kanseri Riski Taşıyor?

Kimler Kolon Kanseri Riski Taşıyor?

Kolon kanseri oluşumunun başında aşırı yağlı ve kırmızı et ağırlıklı beslenme, şişmanlık ve sigara/alkol tüketimi etkili oluyor.

Kurban Bayramında Beslenmeye Dikkat

Kurban Bayramında Beslenmeye Dikkat

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sevnur Çaparoğlu kurban bayramında et ve şeker tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları anlatıyor.

Et Tüketen Kilolu Erkeklerde

Et Tüketen Kilolu Erkeklerde "Gut" Tehlikesi

Fazla kırmızı et, alkol tüketen 50 yaş üzeri fazla kilolu erkeklerin gut hastalığına yakalanmada yüksek risk altında...

Türkiye Kalori Tüketiminde 15. Sırada

Türkiye Kalori Tüketiminde 15. Sırada

"İnsan sağlığı açısından büyük önem taşıyan et, süt ve bunlardan yapılan ürünler ile balık ve yumurta tüketimini artırmamız gerekiyor"

Bayramda Et Yemekten Korkmayın!

Bayramda Et Yemekten Korkmayın!

Ağzınızda eksik dişiniz yoksa gönül rahatlığı ile bayramda pişirilen et yemeklerinden yiyebilirsiniz. Çocuklarınıza da şeker yediği için kızmayın, yeter ki dişlerini düzenli fırçalasın…

 

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]