|
Kış aylarının genel vücut sağlığı açısından dikkatli olunması gereken bir mevsim olduğuna dikkat çeken Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Taşpınar, bu yılın pandemi şartları nedeniyle daha yüksek sağlık riskleri taşıdığını hatırlattı.
|
|
|
Korona virüs ile tehdit altında olduğumuz bugünlerde güçlü bir bağışıklığın önemine dikkat çeken Diyetisyen Berrin Yiğit, beslenme önerileri sıraladı.
|
|
|
Doktor Takvimi uzmanlarından Diyetisyen Nida Doğan, "Özellikle B12, demir, çinko, A ve E vitaminleri açısından yetersizlikleri olan kişiler mutlaka kırmızı et tüketmeli" diyor.
|
|
|
Kurban Bayramı sebebiyle aşırı besin tüketimi konusunda uyarıda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murtaza Çit, bayram günü kesilen etlerin birkaç gün sonrasında tüketilmesini önerdi.
|
|
|
Dyt. Psk. M. Berrin Ak kontrollü porsiyonlarda her mevsim sevilerek tüketilen ve ideal bir tatlı alternatifi olan dondurmanın faydalarını anlattı.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Berna Ertuğ, sağlıklı bir bayram geçirmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
|
|
|
Gittikçe hızlanan günlük yaşam sebebiyle anda kalmakta zorlanan bireylerin bozulan yeme alışkanlıkları ile ilgili dünya yepyeni bir akımı tartışıyor.
|
|
|
Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, kefir, bitter çikolata, meyve, sebze ve sarımsağın stresle baş etmede etkili olduğunu belirtti.
|
|
|
Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Meryem Öncü: "Tatlı ve et tüketimi abartılmamalı"
|
|
|
Uzman Diyetisyen Ayşe Özkarabulut, Ramazan ayının ardından, bayramda aşırı tatlı tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.
|
|
|
Ramazan ayı boyunca oruç tutan ve metabolizmaları yavaşlayan kalp hastalarının bayramda aşırı tatlı ve tuzlu gıdaları tüketmelerinin kalp sağlığı açısından ciddi problemlere yol açabileceği uyarısında bulunuldu.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağlanur Korkmaz, çok miktarda şeker ve doymuş yağ içeren baklavadan olabildiğince uzak durulması uyarısında bulundu.
|
|
|
"Ramazan sonrasındaki beslenme alışkanlıklarımıza dikkat etmeliyiz"
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Elmaoğulları, Ramazan ayından sonra ağır yiyecek ve tatlıların tüketimine dikkat edilmesini gerektiği konusunda öneride bulundu.
|
|
|
Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Konsey Başkanı Ali Eroğlu, yeterli ve dengeli beslenme için her yaş grubundaki insanların tüketmesi gereken sütün en önemli besin kaynağı olduğunu ancak çiftlikten sofraya veteriner hekim kontrolünde ulaşması gerektiğini söyledi.
|
|
|
Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Koyuncu fazla tüketilen iyotun hashimoto tiroiditine neden olabileceğini söyledi.
|
|
|
Türk Böbrek Vakfı (TBV) Başkanı Timur Erk, ramazan ayında dinlenen bedenin bayramda yorulmaması gerektiğini belirtti.
|
|
|
Diyetisyen Hüban Gönülol, Ramazan Bayramı'nda dengeli beslenme konusunda bilgi verdi.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara İsmailoğlu, Ramazan Bayramı'nda aşırı tüketilen şekerli ve ağır besinlerin tansiyonu da yükselteceğini söyledi.
|
|
|
Memorial Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, bayramda ikram için hazırlanabilecek hem sağlıklı hem lezzetli tatlı ve içecek tarifleri paylaştı.
|
|
|
Diyetisyen Meleksima Mahmutoğlu dengeli ve doğru uygulandığı takdirde vejetaryen beslenmenin pek çok hastalıktan korunmaya yönelik etkileri olduğunu belirtti.
|
|
|
Dr. Gönül Ateşsaçan, iftar sonrası tatlı yeme isteği duyanlara da, şerbetli tatlılar yerine hurma veya hurmalı dondurma gibi hafif tatlar önerdi.
|
|
|
Memorial Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Ceyda Nur Çakın, Ramazan Bayramı'nda beslenme düzeninde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi ve sağlıklı ikram önerileri paylaştı.
|
|
|
Avrasya Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, Ramazanda hangi hastaların oruç tutmaması, tutacaksa nasıl hazırlanması gerektiğini anlatıyor.
|
|
|
Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, işlem görmemiş ve pakete girmemiş besinlerin kalbi koruduğunu söyledi.
|
|
|
Diyetisyen Merve Sena Nazlı, iftarda hafif bir başlangıç yapmanın iftardan sonraki mide kramplarının da önüne geçmiş olacağını, sahura da mutlaka kalkmak gerektiğini söyledi.
|
|
|
Dr. Leyla Tevfikoğlu Pehlivan: "Ramazan ayında iftar öğünü çok önemli"
|
|
|
Dahiliye Uzmanı Dr. Ergün Öztaş, diyabet hastalarının, iftar ve sahurda diyabetik ürünleri tüketmelerinin faydalı olacağını söyledi.
|
|
|
Bolu İzzet Devlet Hastanesi beslenme ve diyet uzmanı Vildan Vural, "Kesinlikle sahurda pilav, makarna ve çok yağlı et yemekleri önermiyoruz." dedi.
|
|
|
Sağlıklı Yaşam Uzmanı Haluk Saçaklı ramazan ayında susamayı ve şişkinliği azaltan bir karışım tarifi verdi.
|
|
|
Memorial Antalya Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, diyabet hastalarına Ramazan ayı ile ilgili önemli önerilerde bulundu
|
|
|
Uzman Diyetisyen Ayşe Özkarabulut, Ramazanda sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uyulduğunda vücudun toksinlerden arındırılacağını söyledi.
|
|
|
Prof. Dr. İhsan Bakır, hangi tür kalp hastası olursa olsun, düzenli ilaç kullanmak zorunda olan hastaların oruç tutmak için ilaçlarını aksatmaması gerektiğini söyledi.
|
|
|
Ramazan ayını, sağlık açısından bedensel ve ruhsal arınma, fizyolojik ve metabolik yenilenme süreci olarak değerlendiren Uzman Dr. Yavuz Maşrabacı, dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
|
|
|
Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, sahurda tüketilen yoğurt veya ayranın sindirim sisteminin düzenli çalışmasına destek olacağını belirtti.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Öz, alınabilecek basit önlemlerle ramazan ayını sağlıklı ve çok daha rahat geçirmenin mümkün olabileceğini söyledi.
|
|
|
Pekcan, akdeniz diyetinin sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti.
|
|
|
Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde açıklamalarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak Öney, kahvaltı sofralarında tüketilen besinlerin sahurda da tüketilmesi gerektiğini söyledi.
|
|
|
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, iftarda yemeğe birden yüklenmemek, sahurda ise kesinlikle karbonhidratlı yiyecekler tüketmemek gerektiğini belirtti.
|
|
|
Batıgöz Sağlık Grubu'ndan Diyetisyen Büşra Kaya, sağlıklı ve dengeli beslenerek göz sağlığımızı korumanın yollarını anlattı.
|
|
|
Yemek yeme alışkanlıklarına değinen Harzadın, yemeğin hızlı yenmesinin ve hızlı hazırlanmasının olumsuz etkileri olduğuna dikkati çekti.
|
|
|
Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Doç. Dr. Gülbin Rudarlı Nalçakan anlatıyor.
|
|
|
Prof. Dr. Orhan Türken, beslenme tarzının kanseri önlemede yardımcı rol oynadığını belirtti.
|
|
|
Diyetisyen Canan Aksoy, tavuk etinin beslenmedeki yerine dikkat çekti.
|
|
|
Beslenme bağlantılı ölümleri inceleyen araştırmaya göre, ömrün kısalmasında en büyük rol oynayan besin tuz. Uzmanlar, sağlıklı yaşam için tam tahıllı, lifli gıdalar, meyve ve sebze tüketiminin artırılması gerektiği tavsiyesinde bulunuyor.
|
|
|
Nottingham Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, Her Derde Deva kakao Kakao içeriğinde antioksidan, magnezyum, demir, kalsiyum gibi birçok mineral ve vitamin barındırıyor.
|
|
|
Prof. Dr. Aziz Ekşi, beslenme açısından yararlı bir ürün olan meyve suyu hakkında, doğru sanılan yanlışlara açıklık getiriyor; tüketicinin zihnini meşgul eden sorulara yanıt veriyor.
|
|
|
En önemli öğünün kahvaltı olduğunu, sağlıklı ve zayıf insanların kahvaltıyı aksatmadığını çok duymuşuzdur.
|
|
|
Sivilce ve akne sorunu olan insanların bir kısmı bazı yiyecekleri diyetinden çıkarıyor.
|
|
|
Son zamanlarda ülkemizde yaşanan Şarbon hastalığı tehlikesi nedeniyle kırmızı et yemekten kaçınıyorsanız önerilerime kulak verebilirsiniz.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir: "Kabak, lahana, bal kabağı, pırasa, kereviz, ıspanak, karnabahar ve pazı sezonu yaklaşırken, vücudumuz da sonbahar mevsimiyle birlikte kışa hazırlık dönemine geçiyor."
|
|
|
Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Onkolog Tayfun Hancılar, kansere yakalanma riskimizin en az seviyede olması için altın değerinde tavsiyelerde bulunuyor.
|
|
|
Uzun boylu olmak için protein tüketiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Canan Karatay, boyu kısaltan besin türünü de açıkladı.
|
|
|
Gıda, beslenme ve sağlık konularında geliştirdiği projelerle toplum sağlığı için çalışan Sabri Ülker Vakfı, yaz aylarında yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekiyor.
|
|
|
Hayatta kalmak, vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri karşılamak için her gün yemek yememiz gerekiyor.
|
|
|
Türkiye'de Fitoterapi alanında eğitim alan ilk tıp doktorlarından Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, sağlıklı bir şekilde kilo vermenin yollarını anlattı.
|
|
|
Diyetisyen Emre Uzun'a Ramazan ayı ve insan sağlığı ile ilgili sorular yöneltip, riskli gruplar hakkında bilgi aldık.
|
|
|
Memorial Wellness Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, avokadonun faydaları hakkında bilgi verdi.
|
|
|
Diyetisyen Aylin İlküplü, Ramazan ayı sürecinde oruç tutan kişilerin kan şekerinin düşmesini engellemek için mutlaka sahura kalkması ve susatmayacak besinleri tercih etmesi gerektiğini söyledi.
|
|
|
Sağlık Bakanlığı tarafından, ramazanda oruç tutanlar için yeterli ve dengeli beslenme için iftar, sahur ve ara öğünde yenilmesi gereken yiyeceklerin yer aldığı örnek sofra hazırlandı ve bilgilendirme yapıldı.
|
|
|
Yapılan bir araştırmaya göre düzenli fast-food tüketimi, kadınların doğurganlıklarını olumsuz etkiliyor.
|
|
|
Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Nur Tatlıoğlu, bahar yorgunluğunun etkilerinden korunmak için önerilerde bulundu.
|
|
|
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte herkeste bir telaş oluşmaya başladı. ''Yaza az kaldı! Ya kışın aldığım kiloları veremezsem'' paniği ile hızlı kilo verme yollarını araştırmaya koyulduk.
|
|
|
Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu, "Uyandıktan sonra 1 saat içinde mutlaka kahvaltı yapılmalı" şeklinde yaptığı uyarının, geniş yankı bulmasının ardından gelen sorulara cevap verdi
|
|
|
Avrasya Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Seda Dursun, konuyla ilgili bilgileri sizler için anlattı.
|
|
|
Aç olmadığınız halde kendinizi özellikle sağlıksız atıştırmalıklar yerken bulduğunuz oldu mu? Cevap 'evet' ise o an ya çok stresli bir dönemden geçiyor olabilirsiniz.
|
|
|
Akademik Geriatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Deniz Suna Erdinçler, 65 yaş ve üzerindeki bireyleri sağlıklı beslenme ilkeleri konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
|
|
|
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bazı uzmanların "ekmek yemeyin" uyarısını eleştirerek, tam buğday ekmeğinin kanser ve diyabete karşı özellikle tüketilmesi gerektiğini bildirdi.
|
|
|
Son dönemde adından sıkça söz ettiren, yaşamımızın bir parçası haline gelen omega-3 kaynağı gıdalar…
|
|
|
Uzm. Dyt. Sanem Avcı, ev hanımlarının sosyalleşmek için düzenli aralıklarla bir araya geldiği 'gün' toplantıları için önemli tavsiyelerde ve uyarılarda bulundu.
|
|
|
Avrasya Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Dursun, kış aylarında artan kilo alımıyla ilgili ipuçları veriyor.
|
|
|
Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan soğuk havalarda vücut direncinizi yükseltmeniz için beslenmenizde dikkat etmeniz gereken noktaları anlattı, önemli önerilerde bulundu.
|
|
|
Aquafaba, ninelerimiz tarafından farklı amaçlarla kullanılan bir sıvıydı ama yeni nesle pek ulaşmadı. Bizim aquafaba'yı keşfetmemiz ise (inanması zor belki ama) vejeteryanlar sayesinde oldu. Peki, nedir aquafaba?
|
|
|
K vitamini kanın pıhtılaşmasını sağlar ve kemikleri güçlendirir. K vitamini insan vücuduna dolaylı yollardan birçok faydası da bulunur. K vitamini eksikliğinde ne olur, K vitaminin önemi nedir bilmek istiyorsanız K vitamini hakkında her şey haberimizin içinde…
|
|
|
Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "Gripten korunmak için ev turşusunu, yoğurdunu, sirkesini ve şalgam suyunu sofranızda bol bol bulundurun" dedi.
|
|
|
Uzmanlar, kayısı ve kayısı suyu içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerin sindirim sistemini düzenlediğini belirtiyor.
|
|
|
Hekimce oruç tutmasında sakınca görülmeyen düşük riskli şeker hastalarının, ramazanda iftar ve sahur arası bol süt tüketmesi önerildi.
|
|
|
VKV Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü Uzm. Diyetisyen Nilay Topçam Zihnioğlu, Yılbaşı gecesi ve ertesi gününün kabusa dönüşmemesi için beslenme konusunda uyarılarda bulunuyor.
|
|
|
Kış mevsiminde artan soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamak için, C vitamini yönünden zengin olan kivinin günde 2 adet tüketilmesi öneriliyor.
|
|
|
Uzmanlar çörek otunun bir çok derde derman olduğunu vurgulayarak tüketilmesinin önemine dikkat çekiyor.
|
|
|
Sokaklarda satılan sütten yapılan yoğurdun zararlı mikroorganizmalar içerebileceği, bu yüzden sütün güvenilir kaynaklardan temin edilmesi gerektiği uyarısında bulunuldu.
|
|
|
ABD'de gıda güvenliği konusunda otorite kabul edilen Environmental Working Group, sağlıklı bir yaşam için sofralardan uzak tutulması gereken besin maddelerini açıkladı.
|
|
|
Fitoterapi, Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, "Antibiyotik kullanmadan bağışıklık sisteminizi doğal formüllerle güçlendirmeniz mümkün" dedi ve sonbahar-kış aylarında tüketilmesi gereken 10 doğal antibiyotiği sıraladı.
|
|
|
Farkında olmadan günlük yediğimiz gıdaların birçoğu kansere davetiye çıkarıyor. Peki bunlar hangileri?
|
|
|
Baş ağrılarına ilaç gibi geldiğini bilmediğiniz 11 ağrı kesici yiyecek listesi ile bu derdimize leziz çözümler...
|
|
|
Bazı araştırmalara göre kimi meyvelerdeki C vitamini oranı, dondurulunca artıyor.
|
|
|
Kilo sorunu kuşkusuz ki yaş, cinsiyet fark etmeksizin pek çok kişinin en büyük dertleri arasında olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, farklı zayıflama taktikleri hakkında bilgi verdi.
|
|
|
Çimlenen patatesteki "solanin" adlı toksin maddenin gıda zehirlenmelerine neden olabileceği bildirildi.
|
|
|
Emzirmek bir bebeği beslemenin en doğru yoludur.
|
|
|
Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, kahvaltıda peynirin önemine dikkat çekiyor.
|
|
|
Ramazan, beslenme düzenin tamamen değiştiği bir dönem. Öğün sayısının az olması, uzun süre aç kalmak metabolizma hızını yavaşlatır. Ayrıca bireyler Ramazan sonrasında bir anda çok yemeye yönlenebilir. Bu durumda kilo artışı karşımıza çıkar. Bayramda ve sonrasında beslenmeye dikkat etmek gerekiyor.
|
|
|
Sevdiğimiz aylardan biri olan Ramazan ibadetle, huzurla, bol dua ile geçiyor. Ayrıca kendine özgü beslenmesi ile iftarlar, sahurlar, tatlılar, soğuk içecekler… Ramazanda öğün sayısı neredeyse 2'ye düşüyor. Gündüz süresinin uzun olması ile vücut açlık çekiyor ve karbonhidrat tüketme isteği artıyor. Peki, Ramazan'ı sağlıklı şekilde nasıl geçirebiliriz?
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Kolukırık "Gün içerisinde yavaşlayan metabolizmaya iftarla beraber yağlı ve kalorili besinleri yüklediğimizde o besinler hem hazımsızlık ve şişkinlik yapar, hem de besinlerin vücutta yağ olarak depolanmasını sağlar "dedi.
|
|
|
Adını yeni duyduğumuz, ülkemize yeni yeni üretilmeye başlanan bu tropik meyvenin faydaları saymakla bitmiyor.
|
|
|
Gıda Teknikeri ve Diyetisyen Yunus Kapar, Türkiye'de piyasalara giren yerli sandığımız yabancı besinleri ve GDO'lu 8
besini inceledi.
|
|
|
Dondurmaların içinde oluşan buz kristallerinin özellikle çocuklarda, boğazda doku yırtılmalarına ve yemek borusunda delinmelere neden olabileceği bildirildi.
|
|
|
Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tufan Ergenç, sağlıklı beslenip doğal yollarla mide küçültülerek kilo vermenin mümkün olduğunu söyledi.
|
|
|
Dr. Fevzi Özgönül, çocuklarda obezite problemi olup olmadığını sadece kilosuna ve boyuna bakarak değil 3 ayrı bakış açısı ile değerlendirmek gerektiğini belirtti.
|
|
|
Fazla kilolarından kurtulmak için sürekli diyet yapan pek çok kişi, bilinçsiz şekilde sürdürdükleri diyetlerle zayıflamaya çalışırken daha fazla kilo almaya başlıyor.
|
|
|
En sevilen bahar meyvelerinden biri olan yeşil erik, manav tezgahlarını süslemeye başladı. Yeşil erik iştah kabartan lezzeti yanında sağlığımıza da olumlu etkilerde bulunuyor.
|
|